Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Karrierlehetőség a raktározásban

2023. július 18. 11:14

A COVID-19 világjárványnak köszönhetően az elmúlt időszakban egyre több vállalkozás állt át az online rendelésekre, vagy vette fel szolgáltatásai közé a futárszolgálattal történő csomagküldést, amelynek köszönhetően a raktárak kapacitását is ki kellett bővíteni.

Ez pedig azt eredményezte, hogy nagy lett kereslet a dolgozókra, és a cégek elkezdtek egymásra licitálni a juttatások tekintetében. Jó kereseti lehetőség, raktáros vagy targoncavezető munkalehetőséggel párosítva már megtalálható a Füzesabonyállás oldalán is.

Egy átlag nettó fizetés 250-350 ezer forint körül mozog, ráadásul a munkavégzés sok esetben még tapasztalatot sem igényel. Ehhez pedig még hozzájön a cafeteria, a tömegközlekedési bérlet, és az üzemanyag megtérítése. Sőt, egyes raktárakhoz még egy kávézó is tartozik, ahol roppant kedvezményes áron tudunk melegételt vásárolni.

Ami pedig a munkát illeti, általában több műszakos, így elképzelhető, hogy lehetőségünk lesz rugalmas munkarendben is dolgozni, vagyis eldönthetjük, hogy nappali vagy éjszakai műszakban járnánk inkább.

A pályázatunk összeállítására érdemes kiemelt figyelmet fordítani

Bár lehet, hogy nagyon sok az elérhető állás, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy egyből el is nyerjük majd a kiszemelt pozíciót. Szükség van egy ütős önéletrajzra, hogy felkeltsük a HR-es figyelmét.

A szakmai bemutatkozásnál például figyelnünk kell arra, hogy legalább 3-4 készségünket és az általunk betöltött feladatkörben elért eredményeket feltüntessünk. Továbbá bele kell írnunk azt, hogy mit szeretnénk elérni, és mi az, ami miatt a céghez jelentkeztünk.

Ne azt írjuk tehát, hogy “Több éves tapasztalattal rendelkező anyagmozgató és raktáros vagyok, aki most olyan új munkát keres, ahol éjszakai műszakban is dolgozhat.”! 

Sokkal vonzóbb lesz ugyanis a HR-es számára a következő bemutatkozó: “Több mint 13 év tapasztalattal rendelkező, pontos és precíz raktáros vagyok, akinek a korábbi feladatai közé tartozott a kommissiózás, az anyagmozgatás, a csomagolás, illetve az áru bevételezése. Célom pedig az, hogy egy stabil munkahelyet találjak, ahol használhatom frissen megszerzett vezetőállásos targoncavezetői engedélyemet is.”

Az önéletrajz egyik elengedhetetlen része a munkatapasztalat

Ennél a résznél fontos, hogy a munkatapasztalatainkat fordított időrendi sorrendben adjuk meg, és csakis legfrissebbeket vegyül bele a felsorolásba. A HR-est ugyanis nem fogja érdekelni, hogy mit is csináltunk 20 évvel ezelőtt. Továbbá nem árt ügyelni arra is, hogy pontos adjuk meg a cég nevét, ahol elláttuk az adott pozíciót, és egészítsük ki konkrét eredményekkel a hozzátartozó feladatköröket.

Abban az esetben pedig, ha eddig inkább csak diákmunkát végeztünk, akkor érdemes felsorolni azokat. De arra azért nem árt odafigyelni, hogy ezek némileg kapcsolódjanak a meghirdetett munkakörhöz. 

Amennyiben viszont még egyáltalán nem rendelkezünk semmiféle tapasztalattal, akkor ezt a szekciót nyugodtan kihagyhatjuk. Koncentráljunk inkább a készségek és képességekre részre!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.