Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
20°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
20°C

Buda Péter lesz a VEAB nyári előadás-sorozat utolsó vendége

2023. július 24. 12:16
Buda Péter nemzetbiztonsági elemző lesz az MTA VEAB székház kertjében rendezett piknik szakértője.

Július huszonötödikén, öt órakor kezdődik a beszélgetés, a Tudományról SzabadON című nyári előadás-sorozat keretein belül. A kérdező-moderátor Szentgyörgyi Szilárd egyetemi docens lesz, de a végén az érdeklődő közönség is felteheti kérdéseit.

A szervező MTA VEAB Kulturális Egyesület egy kötetlen beszélgetést ígér, sokakat érintő aktuális problémákról. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kiemelt fotó: szeged.hu

vehir.hu
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Programajánló - A tavi szellőtől a viharokig: a balatoni viharjelzés első 90 éve Programajánló - A tavi szellőtől a viharokig: a balatoni viharjelzés első 90 éve Horváth Ákos, meteorológus lesz az MTVA-VEAB előadás-sorozatának következő vendége. 2024. április 23. 10:14 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén mesterséges intelligencia Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén  A mesterséges intelligencia segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában 2024. április 16. 21:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.