Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fergeteges hangulatban telt és zárult az Utcazene Fesztivál

2023. július 23. 19:26
A szombati zárónapon a győzteseket is kihirdették. A közönségdíjat a Quack zsebelte be, míg a szakmai díjat a Magácska érdemelte ki.

Vadromantikát, könnyed, vagány szövegeket, dúdolni való dalokat ígért a Magácska, és meg is adta. Hétköznapi helyzeteket megelevenítve, olykor kellemetlenkedő, incselkedő pimaszsággal és öniróniával fűszerezik mindazt, amit a közönség elé tárnak. Meg is lett a sikere, hiszen a szakmai díjat hazavihették.

Magukról úgy fogalmaznak: „Mélységesen hisszük, hogy jó dalokkal, egyszerű, de meghökkentő szövegekkel, pimasz őszinteséggel könnyen rávehetők az emberek egy mosolyra, egy kiadós táncra, vagy közös éneklésre. Mi imádjuk, amit csinálunk, reméljük, hogy ez a túloldalon is betalál!”

A közönség kedvence a Quack lett. Magukról úgy vallanak, az alter szférájából merítenek a szövegekhez, miközben a pop műfajt erősítik: Nem titkolt céljuk, hogy ha jól végzik a dolgukat, elhagyhassák az alter jelzőt, és ők legyenek a POP. Zenéjük egyébként utazás a stílusok között, zsíros funky grooveok, rockos gitárriffek, jazzes akkordok, fúvósszekció és minden, amit épp a dal megkíván.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. tegnap 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. 2024. február 24. 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.