Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó lova van Veszprémnek / – ott leszünk a nemzeti vágtán –

2008. május 27. 13:00
Veszprém is részt vesz a Geszti Péter szervezte „Nemzeti vágta 2008” elnevezésű programon. A hírt Debreczenyi János polgármester jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján. A budapesti lovas rendezvényre eddig 92 település jelezte részvételét, s várhatóan nagy lesz az érdeklődés a különféle műsorszámok iránt.
A megyeszékhely önállóan indul a vágtán, ám lesznek olyan települések is, amelyek „fuzionálnak”. Debreczenyi János szerint igen nagy az ilyen rendezvény marketing értéke, hiszen olyan helyen népszerűsítik a várost, környékét, ahol több százezren fordulnak meg majd május 31-én és június 1-jén.

Bár Veszprém önálló lovassal nem indul, de a szervezők segítségével kiválasztották a hatéves sötétpej kancát, Lyridát, „aki” két éve versenyez már, s eddig négy első díj öregbíti hírnevét. Nyergében Hajdú László próbálja meg győzelemre vinni Veszprém nevét. 

Az 52 millió forint összdíjazású verseny fődíja 30 millió forint, s a nevezés 2 millióba került.

Veszprém is egy sátorral települ ki az Andrássy úti Vágta korzóra, ahol kimondottan az erre az alkalomra nyomtatott szórólapokkal próbálják megnyerni városunkat a turisták számára. Mindemellett neves veszprémi (vagy innen elszármazott) személyiségek jelenlétével teszik vonzóbbá a vágta két napját. Tervek szerint ott lesz Gazdag Tibor, dr. Freund Tamás, M. Tóth Géza, Máté Szabolcs. Sajnos, kézilabdázóink ezúttal nem képviselhetik a várost, mert nagyon is megérdemelt szabadságukat töltik).

A marketingesek összefogásának szép példája, hogy sikerült együvé toborozni – legalábbis a vágta időtartamára – a városházát, a Veszprém Arénát, a tourinform irodáját, a Turisztikai Egyesületet, az állatkertet, a VKSZ Zrt.-t, a Betekints Hotel és éttermet, a Villa Medicit, a Skicc Kft.-t.

A kitelepülők népszerűsítik a Veszprém Arénát, az állatkertet, a reneszánsz év és az ünnepi játékok programjait, a Picasso kiállítást, a Veszprém ralit, a Művészetek Házát, az utcazene fesztivált, a VMK és a Petőfi színház stb. Rendezvényeit.

A programok a Hősök terén kezdődnek 31-én, szombaton a résztvevők díszes felvonulásával, s egy történelmi lovas gálával, majd egészen késő estig a lovaké, a történelmi koroké a főszerep. Ízelítőt kaphatunk többek között a honfoglalás, Mátyás korából, de lesz látványos csatajelenet, bemutatkoznak lovas kaszkadőrök és fogathajtók stb. A kísérő programok sorában kirakodóvásár, kisszínpadi műsorok, de még lópatkoló verseny is lesz. A vasárnap már a verseny napja. Ekkor derül ki, melyik város lovasa az igazi legény a nyeregben, s ki kaphatja a fődíjat. Természetesen a közönségnek szóló programok továbbra is folynak egészen az esti órákig.

Az érdeklődők a részletes programot a www.vagta.hu honlapon tekinthetik meg.      

Zatkalik András
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.