Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
20°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
20°C

Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé

2023. július 29. 0:02
Péntek délután kezdődött e a jubileumi 30. Kabóciádé családi fesztivál a Veszprémvölgyben. Az ikonikus veszprémi programsorozat folytatva az elemek sorát, idén a levegőre építkezik programjaival, amelyben a bábszínház mellett a cirkuszművészet is komoly hangsúlyt kap, persze mindezt úgy, hogy leginkább a gyermekek élvezzék.
 

Talán nincs is olyan veszprémi ember, aki valamelyik életciklusában, gyermekként, szülőként, vagy nagyszülőként ne vett volna részt a Kabóciádé fesztiválon. Ennek azért is van komoly esélye, hiszen idestova harminc éve rendezik meg Veszprémben a Kabóca Bábszínház gondozásában a családi fesztivált, így azok, akik egykor gyermekként vettek részt rajta, ma már jó eséllyel szülőként kísérik a saját kisgyermekeiket a Kabóciádéra.

Idén a hagyományoknak megfelelően ismét a Veszprémvölgybe, ahol péntek délután kezdődtek el a programok.

A Kabóciádé persze sokat változott az évtizedek alatt, de a két házigazda, Habakuk király és Boróka királyné változatlanul vidáman fogadta idén is a völgybe kilátogatókat. Több cirkuszi sátorban és szabadtéri játékkal készültek a gyermekeknek, de mindegyik esetében van egy kapocs, ami összeköti tematikájában a programokat.

Ez nem más, mint a négy őselem közül a levegő. Ahogy az előző két évben a föld és a víz már debütált a Kabóciádén, idén a levegő kerül terítékre, ez pedig olyan látványos előadásokban is megnyilvánul a hétvégén, mint a Cirkollektív akrobatáinak bemutatója. Sőt, nem csak előadják majd tudásukat, hanem néhány akrobata trükkre meg is tanítják az érdeklődőket.

A pénteki megnyitón a város részéről Brányi Mária, alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki amellett, hogy beszélt a Kabóciádé generációkon átívelő jellegéről, hozzátette, hogy ahogy levegő nélkül sincs élet, úgy Kabóciádé nélkül sem lehet elképzelni a veszprémi nyarakat.

A szervezők idén közel húsz színpadi produkcióval készültek, ezek között a már említett cirkuszi programok mellett éjszakai kalandtúra és bábszínház-előadások is szerepelnek a vasárnapig tartó felhozatalban.

A Kabóciádé idei programjairól az alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

 

Kapcsolódó cikk
Kimaxolják a cirkuszt a völgyben a hétvégén
Harmincadik alkalommal rendezi meg a Kabóca Bábszínház a Kabóciádé Családi Fesztivált. Számos játék mellett tizenöt vendégelőadás és két saját produkció is várja az érdeklődőket, köztük egy új bemutató.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.