Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé

2023. július 29. 0:02
Péntek délután kezdődött e a jubileumi 30. Kabóciádé családi fesztivál a Veszprémvölgyben. Az ikonikus veszprémi programsorozat folytatva az elemek sorát, idén a levegőre építkezik programjaival, amelyben a bábszínház mellett a cirkuszművészet is komoly hangsúlyt kap, persze mindezt úgy, hogy leginkább a gyermekek élvezzék.
 

Talán nincs is olyan veszprémi ember, aki valamelyik életciklusában, gyermekként, szülőként, vagy nagyszülőként ne vett volna részt a Kabóciádé fesztiválon. Ennek azért is van komoly esélye, hiszen idestova harminc éve rendezik meg Veszprémben a Kabóca Bábszínház gondozásában a családi fesztivált, így azok, akik egykor gyermekként vettek részt rajta, ma már jó eséllyel szülőként kísérik a saját kisgyermekeiket a Kabóciádéra.

Idén a hagyományoknak megfelelően ismét a Veszprémvölgybe, ahol péntek délután kezdődtek el a programok.

A Kabóciádé persze sokat változott az évtizedek alatt, de a két házigazda, Habakuk király és Boróka királyné változatlanul vidáman fogadta idén is a völgybe kilátogatókat. Több cirkuszi sátorban és szabadtéri játékkal készültek a gyermekeknek, de mindegyik esetében van egy kapocs, ami összeköti tematikájában a programokat.

Ez nem más, mint a négy őselem közül a levegő. Ahogy az előző két évben a föld és a víz már debütált a Kabóciádén, idén a levegő kerül terítékre, ez pedig olyan látványos előadásokban is megnyilvánul a hétvégén, mint a Cirkollektív akrobatáinak bemutatója. Sőt, nem csak előadják majd tudásukat, hanem néhány akrobata trükkre meg is tanítják az érdeklődőket.

A pénteki megnyitón a város részéről Brányi Mária, alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki amellett, hogy beszélt a Kabóciádé generációkon átívelő jellegéről, hozzátette, hogy ahogy levegő nélkül sincs élet, úgy Kabóciádé nélkül sem lehet elképzelni a veszprémi nyarakat.

A szervezők idén közel húsz színpadi produkcióval készültek, ezek között a már említett cirkuszi programok mellett éjszakai kalandtúra és bábszínház-előadások is szerepelnek a vasárnapig tartó felhozatalban.

A Kabóciádé idei programjairól az alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

 

Kapcsolódó cikk
Kimaxolják a cirkuszt a völgyben a hétvégén
Harmincadik alkalommal rendezi meg a Kabóca Bábszínház a Kabóciádé Családi Fesztivált. Számos játék mellett tizenöt vendégelőadás és két saját produkció is várja az érdeklődőket, köztük egy új bemutató.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Habakuk király és Boróka királyné újra megjelent Veszprémben, ez pedig azt jelenti, hogy idén is elkezdődött a Kabóciádé fesztivál, immáron harmincegyedik alkalommal. Ami a felnőtteknek a VeszprémFest, a kortalanoknak az Utcazene, az a gyermekeknek és családoknak a Kabóciádé, ráadásul idén új helyszínen. 2024. június 29. 11:06 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Idén 31. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket. 2024. június 6. 12:35 A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   2024. május 28. 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.