Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét közel álltak a nagy sikerhez

2010. június 10. 7:21
A VESC férfi kosárlabdacsapata a 4. helyen zárt az NB I/B 2009/10-es idényében, úgy, hogy egyetlen ponttal maradt le a 2. helyről.

A csapat kitűnő teljesítményt nyújtva harmadikként zárta a másodosztály Nyugati csoportjának alapszakaszbeli küzdelmeit. Az egyetemisták a rájátszás küzdelmeit is jól kezdték, mígnem a későbbi bajnok Szeged egy játékvezetői tévedésekkel tarkított meccsen megálljt parancsolt az együttesnek.

A csapat az elmúlt években rendre a honi második vonal élmezőnyében szerepelt, igaz a bajnoki címről rendre lecsúsztak a Veszprémi Egyetemi SC kosarasai.

– Más típusú, gyorsabb, látványosabb kosárlabdát játszottunk idén, a tavalyi együttes statikusabb volt – kezdte értékelést Andorka Zoltán, szakosztályvezető. – A célkitűzést azonban ezúttal is teljesítettük ebben a rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságban, amelyben az utolsó előtti fordulóig még négy-öt csapat versengett a bajnoki címért. Közel álltunk a bajnoki címhez, a rájátszásban nagyon jól teljesítettünk, annak ellenére is, hogy csapatkapitányunk, s egyben legrutinosabb játékosunk, Mérész Csaba a rájátszás második felében megsérült – vélekedett a sportvezető, aki elismerte, hogy az A-csoporthoz még nem elég erős ez a csapat.

Andorka a Szeged elleni botrányos mérkőzéssel kapcsolatban sem rejtette véka alá véleményét.
– Ha itthon a Szegedet megvertük volna, Jászberényben sem tört volna meg a csapatunk, s egész más lett volna a bajnokság kimenetele. Az ominózus találkozó azonban mindkét fél sorsát megpecsételte. Idővel csillapodtak a kedélyek, de a találkozó tényszerű mutatóit nem tudjuk elfelejteni. A Szeged 45 büntetőt dobhatott, miközben mi itthon 13-at. A második félidőben ez az arány 1:29 volt. A játékvezetők nagyon nagymértékben befolyásoltak ezt a találkozót, hogy miért tették, nem tudom – sóhajtott a szakember, aki szerint az új körmérkőzéses rendszerű rájátszás igazságosabb ugyan, ám kevésbé izgalmas.

Mint megtudtuk, jelenleg is folynak a tárgyalások a vezetőség és a szponzorok között, amely merőben befolyásolja a keret jövő évi összetételét. Molnár István edző és Mérész Csaba biztosan marad az alakulatnál, de a többiekkel is folyamatosan egyeztetnek, akik közül többek folytatnak tárgyalásokat A-csoportos csapatokkal, s akad olyan is, aki a visszavonulás lehetőségét fontolgatja.

– Ahogy az elmúlt években, ezúttal is arra törekszünk, hogy az eddigiekhez hasonlóan erős, jó szellemű csapatot hozzunk létre, s a következő bajnokságnak is úgy vágjunk neki, hogy megpróbáljuk megnyerni.

A nézőszám tekintetében sem panaszkodhatnak a kosarasok, hiszen a Vetési gimnázium sportcsarnokában mintegy 350-en szurkoltak átlagosan, amelynél többen csak a Szeged meccseire látogattak ki.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.