Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

A nyugodt, pihentető alvás alapja a megfelelő matrac

2023. augusztus 11. 13:56

Mindannyiunk számára létfontosságú, hogy minden egyes nap garantált legyen a minőségi alvás, enélkül ugyanis rengeteg egészségügyi probléma léphet fel. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a legoptimálisabb matracot válasszuk ki, a tökéletes pihenés alapjaként.

Milyen matracok közül válogathatunk? 

Igen sokféle lehetőség adott, amikor úgy döntünk, hogy lecseréljük régi matracunkat. Elérhetőek például habszivacs, zsákrugós, latex matracok, a legfontosabb kérdés pedig az, hogy számunkra melyik lehet a legideálisabb. Érdemes körülnézni a Dublino Home matrac választékában és egy kicsit elmerülni a széles kínálatban.

Dönthetünk a klasszikus BH Viscoline típus mellett. A viszkoelasztikus anyag jellemzője a nyílt cellás technológia, amely révén egy jól szellőző megoldást kapunk. Ezt az alapanyagot természetesen más területeken is alkalmazzák, például gyógyászati termékek készítése során. Az efféle matracok komfortos pihenést biztosítanak, mivel megfelelő szellőzést garantálnak, vagyis nem kell a nedvességtől sem tartanunk. 7 anatómiai zónára osztott, ami azt jelenti, hogy más-más alátámasztást biztosít testünk különböző pontjain. A váll, a térd és a boka területén könnyített az alátámasztás, míg a csípő résznél erősített a merevítés, ugyanis itt a legnehezebb a csontozatunk. A beépített zsákrugóknak hála nem észleljük párunk mozgását a forgolódás idején.

Szintén remek választás a kókuszrostot tartalmazó, táskarugós típus, a BH Pacific matrac, amely antiallergén ágybetéttel ellátott. Gerincünk mindvégig megtarthatja ideális helyzetét, ugyanis 7 ortopéd zónás kialakítású. 

Megfelelően lélegző alternatíva a Super Economic is, amely kevés habalapanyagot tartalmaz, ugyanakkor erős rugókkal ellátott. 

Mi szükséges a tökéletes pihenéshez?

Kétségtelen, hogy a legfontosabb a matracunk, hiszen ez ad kiváló alapot a pihentető alváshoz. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az ágyborda is lényeges. Bizonyos matractípusokhoz például rugalmas ágyrácsot javasolnak, de a legtöbbnél a fix, kisebb hézagokkal ellátott, esetleg teljesen zárt alátámasztást ajánlják. Ez utóbbinál viszont nem tudna kellőképpen szellőzni a matrac másik fele, így inkább a léces ágyrácsok jelentik az optimális megoldást. 

A nyugodt pihenéshez elengedhetetlen az ideális hőmérséklet, a túl hideg és a kellemetlen meleg sem tekinthető optimálisnak. Az alvásszakértők szerint a 20 fok közeli, de kicsivel alacsonyabb hőmérséklet megfelelő. Míg az otthonunk legtöbb helyiségében 20-23 fokos hőmérséklet uralkodik, a hálószobában jóval alacsonyabb javasolt. Ám a 18-19 fok nem biztos, hogy mindenki számára komfortos, így a saját igényeinkhez mérten teremtsük meg a legoptimálisabb környezetet.

Konzultáljunk szakértővel!

Akár táskarugós, akár habszivacs matrac mellett döntünk, fontos figyelembe vennünk az általános egészségi állapotunkat is, s ha vannak mozgásszervi rendellenességek, akkor szakorvos tanácsát is feltétlenül kérjük ki!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.