Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Egy felejthetetlen időszak legfőbb kellékei

2023. augusztus 11. 14:00

A babavárás hosszú hónapjai és a kis jövevény születése utáni periódus a családok életének egyik legcsodálatosabb időszaka. Nehézségekkel is meg kell küzdeni, mert akkor is lehetnek kellemetlenségek, ha egyébként minden a legnagyobb rendben van. Ennek ellenére ez az idő mégis egy izgalommal és újdonságokkal teli, boldog korszakot jelent.

Ahhoz, hogy minden a legtökéletesebb legyen, szükség van néhány kiegészítőre, amelyek megkönnyítik az esetlegesen felmerülő zökkenőket, illetve kényelmessé teszik a mindennapi életünket. A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt termékei lehetővé teszik, hogy felhőtlen legyen a babavárás a kismamák számára.

De lássuk csak, mik azok a hasznos és praktikus dolgok, amelyekre szükség lehet a kezdeti időszakban!

Kismama termékek

A baba kényelme akkor oldható meg kimagaslóan, ha az anyuka komfortérzete is biztosítva van. Az első időkben a szoptatás miatt különösen fontos, hogy minden megfelelően működjön. Előfordulhat, hogy az újdonsült anyuka melle nem lesz rögtön alkalmas a táplálásra, de ezt különböző eszközök segítségével orvosolni lehet. 

A bimbókiemelő befelé forduló vagy lapos mellbimbó esetén alkalmazható. Egy mellszívó nagy segítség lehet, ha fejni kell, mert túl sok a tej. Hogy ne legyen kellemetlen, feszítő érzés, és a pangó anyatejtől ne gyulladjanak be a mellek, nagyon hasznos lehet a mellszívó minden kismamának. Emellett jó, ha beszerzünk egy adag melltartó betétet is még szülés előtt, hogy elkerüljük az erős tejleadó reflex által kialakuló átnedvesedett ruházatot.

Kiegészítők, melyek megkönnyítik a mindennapokat

Ha már nem szoptatjuk a babát, vagy akár a szoptatás mellett is szükség lehet cumisüvegre, hogy abból tudjuk táplálni a kis jövevényt. Emellett előkerülhetnek a rágócumik, amelyeknek a csírátlanításához beszerezhetünk egy sterilizáló készüléket. 

Ha már nőni kezdenek a fogacskák, akkor jöhetnek a különböző rágókák. Ezek különféle változatokban kaphatók, a legtöbb ma már nemcsak fájdalomcsillapításra jó, hanem számos pozitív hatása is van. A  csörgő hang például serkenti a baba hallását és segít megérteni az ok okozat összefüggéseit. Készletben is megvásárolhatjuk, akár üdvözlő ajándékként is tökéletes lehet. 

Babatermékek a tökéletes komfortérzetért

Az etetéshez legyen otthon előke, főleg, ha már megkezdtük a hozzátáplálást, így nem kell minden étkezés után kimosni a kicsi ruháját. Kis méretű, kifejezetten babák számára tervezett uzsonnás dobozokba adagolhatjuk az ételt, hogy csak gyorsan elő tudjuk kapni, ha a baba éhes, de utazás, illetve séta során is jól jöhet. 

A fürdetéshez nélkülözhetetlen a vízhőmérő, hogy véletlenül se legyen a fürdővíz se túl meleg, se túl hideg. A pihe-puha babatörölközőbe tekerjük a picit a locsizás után, aminek kapucnija is van, hogy a fejecskéje is gyorsan megszáradjon. 

A babatakaró ölelésében nyugodtan aludhat a kisbabánk, a biztonsága érdekében tegyünk rácsvédőt is a kiságyba. A sor nem zárult be, csak kiemeltünk néhányat a legfontosabb babatermékek közül. Minden gyermek megérdemli a kitűnő törődést!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.