Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

Mit érdemes tudni a porcelánhéjak kapcsán?

2023. augusztus 11. 14:07

A porcelánhéjak, vagy másként fogászati héjak, esetleg foghéjak az esztétikai kezelések közül kiemelkednek. Könnyen lehet, hogy neked is porcelánhéjra lehet szükséged, így érdemes bővebb ismereteket szerezni róla.

A porcelánhéj gyakorlatilag egy nagyon vékony lapka, melyet egyedileg a páciens fogaira szabva készít el a fogtechnikus. A fogorvos pedig egy speciális ragasztási technikát alkalmazva a fog külső felszínéhez rögzíti. A végeredmény esztétikus, természetes fogsor. A porcelánhéjjal hatékonyan megváltoztatható a fogak alakja és színe.

Mikor jön jól az alkalmazása?

A kilencedik kerületben található MesterDent Fogászati Rendelőben elsősorban a metsző-, valamint a frontfogakra készülnek porcelánhéjak. Viszont a mosolyrehabilitáció keretein belül akár a kisőrlő fogakra is kerülhet. Természetesen először az egészségügyi problémák elhárítása a legfontosabb, például tömés segítségével a MesterDent Fogászati Rendelőben, majd következhet az esztétika.

A MesterDent Fogászati Rendelőben 2020 óta folynak általános, valamint esztétikai fogászati kezelések. A hatékony ellátást a szakemberek tudása és tapasztalata mellett a kis röntgen és a fogászati CBCT is segíti. A rendelőben különféle problémák orvoslására van lehetőség, mikroszkópos gyökérkezelés, implantológia, szájsebészet, fogszabályozás által.

A rendelőben készített porcelánhéj az alábbi esetekben bizonyul jó választásnak:

  • Ragyogó mosoly utáni vágy minél gyorsabban.
  • Fogfejlődési rendellenességek és zománchibák.
  • Különféle esztétikai korrekciók.
  • Szabálytalan fogazat gyors helyreállítása.
  • Fogak alakjának megváltoztatása kisebb mértékben.

Mikor nem jöhet szóba a porcelánhéj használat?

Az, hogy a porcelánhéj, mint megoldási opció szóba jöhet-e, egyéni mérlegelés eredménye. Bizonyos esetek azonban kizáró tényezőt jelentenek, így más alternatíva után kell nézni. Ilyenek az alábbiak:

  • Bizonyos harapási rendellenességek fennállása.
  • Gyökérkezelt fogak többsége.
  • Extrém fogszorítás, éjszakai fogcsikorgatás.
  • Súlyos mértékben sérült, töredezett vagy erősen szuvas fogak esetén.
  • Ha a fogból már csak a foggyökér maradt.

A héj elkészítés és a felhelyezés menete

A folyamat minden esetben egy személyes találkozás keretein belül történő fogászati állapotfelméréssel, illetve konzultációval indul. Ekkor a fogorvos felméri, hogy van-e bármilyen kizáró tényező. Ha nincs, akkor megkezdődhet a tervezés. Ha több fogról van szó, akkor célszerű a készítendő fogakat először egy mintán szemléltetve elkészíteni. Így a páciens is jobban látja a végeredményt.

Mielőtt a fogak esztétikai alakítására sor kerülne, az általános fogászati problémákat kell elhárítani. Ilyen a fogszuvasodás ellátása vagy a fogkövek eltávolítása. A következő lépés a fogak előkészítése, a lenyomatvétel, valamint az ideiglenes héjak felhelyezése. Az elkészült porcelánhéjak felragasztása után elengedhetetlen a rendszeres kontroll és utógondozás. Ha porcelánhéjra van szükséged, érdemes bejelentkezni konzultációra!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.