Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
22°C

Közel 800 millió forint értékben újulnak meg a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái

2023. augusztus 15. 20:21 // Forrás: VSZC
A nyári tanítási szünetben 4 iskolában közel 800 millió forint értékben zajlanak felújítási munkálatok a Veszprémi Szakképzési Centrum iskoláiban – tájékoztatott Pap Máté kancellár.

A elmúlt fűtési szezon komoly kihívások elé állította a centrum iskoláit a megemelkedett energiárak miatt. Ezért az idei fejlesztési tervben kiemelt prioritást kaptak az energiakorszerűsítési beruházások. A felújítások négy helyszínen zajlanak.

Az Ipari Technikumban komplex energiakorszerűsítés valósul meg. Megújul a laborszárny és a híradástechnikai épület. Az épületrészeken 130 nyílászárót cserélnek ki, 1300 m2-en homlokzati hőszigetelés, 400 m2-en pedig tetőszigetelés készül.

A Jendrassik-Venesz Technikumban a legnagyobb problémát a beázások okozták az elmúlt években, ezért közel 2000 m2-en tetőszigetelést hajtanak végre, emellett 95 nyílászárót cserélnek a kivitelezők.

A Táncsics Mihály Technikum, valamint a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum töredezett bitumenes sportpályái újulnak meg, ahol 20x40-es rekortán borítású sportpályákat alakítanak ki.

A szeptemberben induló tanévet közel ezer új belépő, 9. évfolyamos tanuló kezdi meg a  Veszprémi Szakképzési Centrum felújított iskoláiban. A beruházások jelentős energiamegtakarítást hoznak majd a következő fűtési szezonban, emellett nagy mértékben növelik mind a diákok, mind pedig az oktatók komfortérzetét – mondta el Pap Máté kancellár. 

vehir.hu
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.