Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Figyelem, a parmezán nyomokban mikrocsipet tartalmaz!

2023. augusztus 19. 12:04
Észak-Olaszországban megelégelték, hogy sokan hamisítják az eredeti parmezán sajtokat, ezért a jövőben mikrocsipeket helyeznek el a termékekben, hogy bebiztosítsák a hamisíthatatlan eredetmegjelölést.

Az eredeti olasz parmezánnak (parmigiano reggiano) szigorú gyártási előírása van, amit viszont sok készítő felrúg és olcsóbb hamisítványokkal árasztja el a boltokat. Ezellen régóta harcol a Parmigiano Reggiano Konzorcium, amely szervezet most formabontó ötlettel állt elő, miszerint elektronikus csipeket is tesznek a sajtokba. Minderről a Guardian számolt be a cikkében.

Az eredeti parmezán csak Észak-Olaszországban készülhet, a sajtkorongok súlya átlagosan negyven kilogramm és legalább egy évet kell érlelni őket. Nem véletlen, hogy ez az egyik legdrágább sajt a piacon, viszont számos esetben ilyen név alatt piacra dobnak sokkal olcsóbban és egyszerűbben készülő sajtokat is, a készítők pedig a „parmezán” márkajelzés miatt nagy pénzeket szakítanak.

Az eredeti sajtkészítők most arra vállalkoztak, hogy 120 000 készülő sajtba mikrocsipeket tesznek, amiket bescannelve a fogyasztó megbizonyosodhat annak eredetiségéről.

És ha már fogyasztók szóba jöttek, az ötletgazdák azt ígérik, hogy a csipek a sajt kérgében lesznek elhelyezve, amit egyébként le szoktak vágni az emberek fogyasztás előtt, de ha valaki mégis lenyelné ezeket a kütyüket, akkor sem lesz semmi baja a szervezetének.

Információink szerint a kalocsai pirospaprikánál nem fontolgatják a technológia bevezetését, így a magyar pörköltbe még véletlenül sem szórunk csipeket az ízesítéskor.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. ma 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   ma 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. tegnap 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.