Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vass László gyűjteményéből a legizgalmasabb és legértékesebb képek kerültek egy tárlatba

2023. augusztus 23. 15:40
Vass László műgyűjtő neve már húsz éve összeforrt Veszprémmel. A Művészetek Háza állandó kiállításain az ő gyűjteményéből láthat időről időre tárlatokat a közönség, most pedig egy új válogatás nyílt meg a legszebb és legértékesebb darabokból.

Nonfiguratív és geometrikus ábrákon keresztül közelítették meg a művészetet azok a kortárs alkotók, akiktől az évtizedek alatt gondos válogatással gyűjtötte össze Vass László a legizgalmasabb alkotásokat, majd állította ki Veszprémben a Művészetek Házában idestova húsz éve. A műgyűjtő munkássága tehát szervesen összekapcsolódik Veszprém kulturális életével, erre az is jó bizonyíték, hogy időről időre szerveznek újabb kiállításmegnyitókat a várban található intézménybe.

Így volt ez szombat délelőtt is, amikor egy olyan tárlat megnyitójára hívták a vendégeket, amelyeken Vass László korábban már bemutatott képeiből válogatták ki a legnagyobb kuriózummal rendelkezőket, hogy így együtt mutassák be ismét a közönségnek.

Az eseményen Grászli Bernadett, a Művészetek Háza igazgatója méltatta ezt a több évtizedes kapcsolatot és előrevetítette, hogy a következő időszakban 100 műalkotást láthatnak az érdeklődők kiállítva Vass László legújabb válogatásából.

Természetesen a műgyűjtő is jelen volt az ünnepségen, valamint az ő családtagjai és tisztelői is, akik előtt Vass László kiemelt néhány olyan különleges darabot is a gyűjteményéből, amelyekhez hasonló nincs máshol Magyarországon.

Ilyen például olyan világhírű szobrász, mint Bernar Venet eredeti rajza, de Joseph Albers és Barcsay Jenő is képviselteti magát alkotásaival sok másik mellett.

Vass LászlóVass László

Vass László elmondta: érdemes a tárlat megtekintése közben elmélázni azon, vajon mi vezérelte alkotás közben a művészeket, milyen lehetett a lelki világuk. Ha sikerül beleélni magunkat az ő helyzetükbe, még nagyobb élvezet lesz végigjárni a különböző termeket a Művészetek Házában.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.