Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda

2023. augusztus 22. 14:11 // Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház
Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.

A jelenlegi épület energetikai szempontból is korszerűtlen, ezért vált szükségessé a lebontása. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek meg, az új épületet pedig a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba a gyerekek. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda.

Látványterv: evangelikus.huLátványterv: evangelikus.hu

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya által 2020 márciusában megkötött hosszú távú megállapodás értelmében a kormány – az evangélikus egyház fejlesztési igényeire válaszolva – támogatja új evangélikus egyházi óvodák építését, illetve több meglévő óvoda esetében a modernizációt és a férőhelybővítést.

Az állami támogatásból készülő új épületben várhatóan 2024 őszén nyithatja meg kapuit az evangélikus óvoda.

A korábban önkormányzati tulajdonban álló ingatlant térítésmentesen kapta meg a Veszprémi Evangélikus Egyházközség mint az óvoda fenntartója. A veszprémi evangélikus óvoda 2011-ben nyílt meg, és azóta is nagy népszerűségnek örvend a környéken. „A keresztyén értékrendet közvetítő intézményben kiváló munkatársak dolgoznak, nyugodt, derűs és szeretetteljes légkör jellemzi óvodánkat. Azonban az épület, amely az 1980-as években ideiglenes jelleggel, mindenfajta szigetelés nélkül épült, energetikai szempontból mára teljesen korszerűtlenné vált, és évek óta beázik, hiába javítottuk ki a tetőt. A jelenlegi energiaköltségek pedig már az intézmény működését is veszélyeztették, ezért vált szükségessé új épület építése a régi helyett” – mondta el Isó Zoltán, a veszprémi evangélikus gyülekezet lelkésze.

Az Aradi vértanúk úti evangélikus óvoda több mint négyezer négyzetméteres telken áll. Az új, korszerű, fenntartható, gyermekbarát épület körüli zöldterület mérete közel azonos marad a jelenlegiével, emellett az intézmény udvari parkolóval bővül, segítve a reggel és délután autóval érkező szülőket. Az óvoda fenntartói fontosnak tartják, hogy a gyerekek mindennapi nevelése a lehető legzavartalanabb legyen az építkezés alatt is, ezért az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését az óvoda.

A munkaterületet augusztus 18-án adták át, a munka – a korábbi épület teljes lebontásával – még ugyanebben a hónapban elindul.

Mind a helyi családok, mind az óvoda munkatársai évek óta izgatottan várják, hogy elkészüljön az új épület, amelyben végre méltó körülmények között folytatódhat a nevelés. „Az elmúlt tizenkét évben nevelőtestületünk igyekezett elfeledtetni – vidám, esztétikus belső tér kialakításával, valamint elfogadó, szeretetteljes neveléssel – az épület rossz állapotát. Az idén és tavaly történt események – az energiaárak emelkedése miatt egy épületszárny lezárása, darazsak megjelenése – azonban fokozottan megnehezítették működésünket. Örömmel, izgatottan várjuk új óvodaépületünket, ahol a kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelhetjük óvodásainkat” – mondta el Rádóczy Ágnes intézményvezető.

vehir.hu
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. ma 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.