Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C

Rubin, vas, gyémánt, illetve arany diplomákat vehettek át a Mérnöki Karon

2023. augusztus 25. 17:43
Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között vehették át díszokleveleiket az 1953-ban, 1958-ban, az 1963-ban, valamint az 1973-ban végzett vegyészmérnökök. A jubileumi átadóra a meleg ellenére is sokan eljöttek, hogy személyesen vegyék át az oklevelet.
 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szólt elsőként a díszoklevél várományosokhoz. Úgy fogalmazott, az intézményhez való tartozásnak három rendkívül erős pillére van. Az egyik a szakmai tudás, amely a felkészült oktatóknak, valamint a színvonalas oktatásnak köszönhető. Amikor az egyetem folyosóin álló szobrokra néz az ember, nem csupán emléket lát, hanem egy szellemileg meghatározó, identitásképző alkotást.

Gelencsér folytatta, a jelen csupán a múlt tükrében értelmezhető, aki nem tiszteli a múltat, annak olyan a megszerzett tudás, mint egy délceg fa elmetszett gyökerekkel. A második tartó pillér, amely az intézményhez való tartozás alapja, az az egyetem hírneve, amelyre a rektor szerint méltán lehetünk büszkék. A jó híre természetesen a szakmai színvonalból fakad. A harmadik pillér a hagyományok összessége. Gelencsér szerint valódi közösség építő erejük van azoknak az egyetemi rendezvényeknek, amelyek régmúltra tekintenek vissza, úgy, mint például a Veszprémi Egyetemi Napok. Ezen események mélyítik a kapcsolatokat, melyekre támaszkodni, számítani lehet.

A rektor elmondta, ahogy a díszoklevél várományosok idején is, úgy most is felkészült oktatók, és továbbra is családias légkör van az intézményben.

Dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja is felszólalt, a gratuláció mellett beszámolt a mai eredményekről. Kiemelte, az oktatási portfóliót folyamatosan korszerűsítik, a kar fejlődésének a stratégiája pedig többek között a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Sok külföldi hallgató van, s külön öröm, hogy már az elsős hallgatókat be tudják vonni kutatásokba, ösztöndíjakkal támogatva őket. Németh Sándor arra kérte a díszoklevelek tulajdonosait, hogy szakmai tekintélyükkel támogassák továbbra is a kart.

Végül az oklevelek átadása következett. Rubin diplomát vehettek át az 1953-ban végzett hallgatók. Vas diplomát vehettek át az 1958-ban végzettek, gyémántot az 1963-ban, aranyat az 1973-ban végzettek. A kulturális műsorért Horváth Gergő felelt, aki gitárjátékával emelete az ünnepély fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem A Siki nevű Dolphin 26 típusú vitorlást hétfőn avatták fel a balatonalmádi Nereus Park Hotel kikötőjében. 2024. július 16. 12:15 Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.