Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Rubin, vas, gyémánt, illetve arany diplomákat vehettek át a Mérnöki Karon

2023. augusztus 25. 17:43
Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között vehették át díszokleveleiket az 1953-ban, 1958-ban, az 1963-ban, valamint az 1973-ban végzett vegyészmérnökök. A jubileumi átadóra a meleg ellenére is sokan eljöttek, hogy személyesen vegyék át az oklevelet.
 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szólt elsőként a díszoklevél várományosokhoz. Úgy fogalmazott, az intézményhez való tartozásnak három rendkívül erős pillére van. Az egyik a szakmai tudás, amely a felkészült oktatóknak, valamint a színvonalas oktatásnak köszönhető. Amikor az egyetem folyosóin álló szobrokra néz az ember, nem csupán emléket lát, hanem egy szellemileg meghatározó, identitásképző alkotást.

Gelencsér folytatta, a jelen csupán a múlt tükrében értelmezhető, aki nem tiszteli a múltat, annak olyan a megszerzett tudás, mint egy délceg fa elmetszett gyökerekkel. A második tartó pillér, amely az intézményhez való tartozás alapja, az az egyetem hírneve, amelyre a rektor szerint méltán lehetünk büszkék. A jó híre természetesen a szakmai színvonalból fakad. A harmadik pillér a hagyományok összessége. Gelencsér szerint valódi közösség építő erejük van azoknak az egyetemi rendezvényeknek, amelyek régmúltra tekintenek vissza, úgy, mint például a Veszprémi Egyetemi Napok. Ezen események mélyítik a kapcsolatokat, melyekre támaszkodni, számítani lehet.

A rektor elmondta, ahogy a díszoklevél várományosok idején is, úgy most is felkészült oktatók, és továbbra is családias légkör van az intézményben.

Dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja is felszólalt, a gratuláció mellett beszámolt a mai eredményekről. Kiemelte, az oktatási portfóliót folyamatosan korszerűsítik, a kar fejlődésének a stratégiája pedig többek között a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Sok külföldi hallgató van, s külön öröm, hogy már az elsős hallgatókat be tudják vonni kutatásokba, ösztöndíjakkal támogatva őket. Németh Sándor arra kérte a díszoklevelek tulajdonosait, hogy szakmai tekintélyükkel támogassák továbbra is a kart.

Végül az oklevelek átadása következett. Rubin diplomát vehettek át az 1953-ban végzett hallgatók. Vas diplomát vehettek át az 1958-ban végzettek, gyémántot az 1963-ban, aranyat az 1973-ban végzettek. A kulturális műsorért Horváth Gergő felelt, aki gitárjátékával emelete az ünnepély fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   2023. december 5. 18:01 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00 Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát közélet Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát ,,A Hidak és Utak” nemzetközi Innováció Konferenciát (ECIM) a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen második alkalommal, idén november 23-24-én rendezi meg. 2023. november 23. 16:09 A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! Csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottsága adott otthont a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, azon belül is a Társadalomtudományi Intézet szervezésében megvalósuló, A valóság nem ellenség konferencia megnyitójának, s magának a rendezvénynek, mely központi témája az éghajlatváltozás, s annak társadalmi aspektusai. 2023. november 23. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.