Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Szalonnasütő építése: így csináld profin!

2023. augusztus 29. 10:30

Amikor beköszönt a jó idő, akkor nincs is élvezetesebb program annál, mint kitelepülni a ház melletti területre a családtagjainkkal, barátainkkal, finomakat enni-inni és jókat beszélgetni, miközben kiélvezzük a természet közelségét és a kellemes napsütést.

Talán te is gondoltál már arra, hogy milyen szuper lenne felépíteni egy profi szalonnasütőt, ami lehetőséget adna a saját készítésű ínyencségek gyors előállítására. Nos, a MesterekFutára weboldalán kapható téglák és egyéb alapanyagok jóvoltából ez a vágyad könnyűszerrel teljesülhet.

Csak az lehet a kérdés, hogy hogyan kell egy ilyen sütőt megépíteni, illetve mire kell figyelni, de ennek sem kell utánajárnod, ugyanis mi megtettük helyetted. Most pedig megosztjuk veled a legfontosabb tudnivalókat, tarts velünk!

Miért érdemes szalonnasütőt építeni a kertbe?

Nagyon szomorú látványt nyújt, amikor adott egy szép családi ház, de a mellette lévő terület üresen kong, és már messziről látszik, hogy kihasználatlan. Holott akár családi, baráti összejövetelek fontos színhelye is lehetne, melynek során élvezetes élményekkel gazdagodnak a jelenlévők. 

Természetesen számos oka lehet annak, hogy egy terület miért nincs kellőképpen kihasználva, az viszont tény, hogy sokkal vonzóbbá tehetjük, ha okot adunk a kinti időtöltésre, például azzal, ha megépítünk egy szuper szalonnasütőt és időnként megvendégeljük a számunkra fontos személyeket.

Milyen alapanyagokra lesz szükséged?

Mielőtt bármibe is belekezdenél, be kell szerezned az építéshez szükséges alapanyagokat, amelyből megépíted a szalonnasütő két legfontosabb részét: az alapot (ez opcionális) és a peremet.

Ha egy alapot is szeretnél építeni a talajra, akkor ehhez célszerű betont használni, de ha ennek nem látod szükségét, akkor a sima talajra is építkezhetsz. Ez esetben gyorsabb is lesz a munka, hiszen nem kell vesződnöd a beton öntésével, tömörítésével. 

Ezek után csak a perem megépítése van hátra, amihez használhatsz téglát, terméskövet, zsalukövet vagy térkövet, de akár a pincefalazó elemek is jó választások lehetnek. Igazából csak arra kell odafigyelni, hogy a perem ellenálljon a tűznek, vagyis semmiképp se fából, műanyagból, papírból vagy üvegből készüljön.

A terepviszonyokra is figyelni kell!

A kertek, udvarok talaja jellemzően nem teljesen sík, ami azt jelenti, hogy figyelembe kell venni a terepviszonyokat is. Ez különösen igaz akkor, ha kifejezetten lejtős területen építkezünk, amin egy kisebb domb magasodik. Ez esetben mindenképp célszerű betonból egy vízszintes szerkezetet építeni, ami a sütő alapja lesz.

Miért dédelgetnéd tovább a gondolatot egy szuper szalonnasütőről, ami a kertedben foglal helyet, ha a vágyad teljesülésének igazából semmi akadálya sincs? Az építéshez szükséges alapanyagok kivétel nélkül rendelkezésedre állnak, ráadásul maga a munkafolyamat sem nagy ördöngösség. Csak a terepviszonyokra kell ügyelni, illetve arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagokat használj!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.