Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Scruton Pelso, a Balaton gasztro-és kultúrkikötője

2023. július 11. 10:49
Könnyed nyári koncertek, inspiráló beszélgetések és ételkülönlegességek. Így lehetne a legegyszerűbben jellemezni az újonnan nyílt Scruton Pelsot. Három budapesti helyszín után már a Balaton- partján is élvezhetjük a Scruton helyek pezsgő kulturális életét.

A révfülöpi Scruton Pelso, - utalva a „magyar tenger” római kori elnevezésére - felfogásában mit sem különbözik budapesti társaihoz képest. Itt is a névadó Roger Scruton, angol konzervatív filozófus értékteremtő és értékőrző eszmeiségével találkozhatunk.  

A felújított révfülöpi épület ugyanakkor teljesen új lehetőségeket nyitott megálmodóinak. Hiszen nemcsak a felhőtlen kikapcsolódásra, vagy a zenekedvelőkre gondoltak a szervezők, hanem azokra is, akik tökéletes helyszínt keresnek egy kávéhoz, egy beszélgetéshez, vagy éppen egy vacsorához. Az étterem ugyanis étel- és borkülönlegességekkel várja a betérőket, amelyeket közvetlenül a Balaton-partján fogyaszthatnak el.

A fiatalos, lendületes, de kifinomult belső terek és az udvar is több tucat program megszervezésére alkalmasak, miközben a Balatonban horgonyoz Magyarország első és egyetlen Kult-boatja, vagyis kulturális hajója.

A Kult-hajó nem díszletként ringatózik a vízen, hanem rendezvényhelyszínként. Fedélzetén lehet majd meghallgatni többek között a Balaton élővilágáról szóló előadást, melyet hajózással kötnek egybe. Hasonlóan ahhoz a borkóstolóhoz is, amelyen a környékbeli borokat lehet majd megízlelni.

Mindeközben a parton kulturális, irodalmi pódiumbeszélgetések, érdekes, eddig sosem hallott természettudományi előadások és könnyed nyári jazz- és akusztik koncertek várják a kikapcsolódni, lazulni vágyókat.

A Scruton Pelso programjait, melyek augusztus végéig szólnak, már most érdemes megnézni a honlapon és beírni a naptárunkba, hiszen a hely biztos, hogy teltházzal üzemel a nyáron, főleg annak tudatában, hogy a legtöbb rendezvényük ingyenes.

Hajas Bálint
további cikkek
Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat Miközben sokáig arról lehetett hallani, hogy hanyatlóban a kultúra, a fiatalok nem olvasnak, a legújabb trendek épp az ellenkezőjéről számolnak be: New Yorkban olvasóbulikat rendeznek, a TikTok-nak köszönhetően öt-tíz éve megjelent regények kerülnek fel az eladási listák élére, most pedig a Z generáció a könyvtárakat célozza meg. 2024. február 16. 18:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.