Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Méltó zárása volt a nyárnak a Káli Piknik

2023. szeptember 4. 22:43
Talán minden kultúrakedvelő igyekezett a számára legtesthezállóbb programmal zárni a nyarat, hogy az utolsó élményeket, ízeket, dallamokat és hangulatokat még magába szívja. Mi a Káli Pikniket választottuk, ahol a gasztronómia és a kultúra különleges egyveleget alkotva került terítékre.

Őszintén szólva képzavarnak tűnt a felhívás, ahol a kultúra, a gasztronómia és a piknik kéz a kézben szerepeltek, fokozott kíváncsisággal látogattam el a rendezvényre. Az egyszerre több helyszínt is kihasználó piknik korlátozta a lehetőségeket, de talán mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programpontot.

Az érdeklődők találkozhattak többek között Bagó Zsófival és Beh Mariannal. Zsófi áll a jól ismert Pipere Panni márkanév mögött, aki a fenntarthatóság jegyében számos vegyszermentes egyedi terméket készít. Ilyen például a hordozható kávétartó, de még a gluténmentes sör is az ő nevéhez fűződik. Mesélt többek között arról, hogyan lett valóság a régóta dédelgetett álomból, és, hogy milyen érdekességek adódtak a kezdetekben, amikor még nem volt ilyen erősen kiépülve a márka. Zsófi elárulta, nem volt kérdés, hogy Pipere Panni lesz a név, hiszen régen így szólította őt édesapja.

Beh Mariann neve a Bazsalikomos kertről lehet ismerős. Jól jöttek Mariann tanácsai az őszre, az érdeklődő közönséget számos tippel ellátta, ami a szezon immunerősítésére vonatkozik.

Mariann arra buzdít, ameddig csak lehet, használjuk ki a napsütéses órákat, napfürdőzzünk, vásároljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt termelői piacokon, és kapcsoljuk maximum fokozatra a paradicsom és paprika fogyasztását.

A beszélgetés ideje alatt a közönség megkóstolhatta Mariann teáit is, eleget téve a piknik hangulatnak. Esküszik a gyógyteákra, és egzotikus fűszerekkel fokozza az ízélményt. Mariann, amit lehet a saját kertjében termeszt, kertészmérnöki tanulmányai alatt pedig szakmailag is felvértezte magát.

A rendezvényen vendég volt többek között Ott Anna, aki amellett, hogy a Hadik Kávéház arca az olvasás népszerűsítésének egyik zászlóhordozója. Úgy véli, lehetetlen, hogy ne legyen időnk naponta olvasni legalább húsz percet, hiszen szerinte a közösségi média használatának órái bőven fordíthatók lennének egy könyv megkezdésére. Anna úgy fogalmazott, az olvasástól kreatívabbak leszünk, sőt, ő saját magáról úgy vélekedik, amióta valóságos könyvmoly, azóta sokkal empatikusabb, hiszen számos történetet és perspektívát ismerhetett meg.

Mesélt a kételkedőkről is, akik nehezen értik, hogy Anna munkája maga az olvasás, sokak csupán a pihentető kikapcsolódáshoz kötik a tevékenységet. Anna szerint a ránk zúduló információdömping sem segít abban, hogy megtanuljunk elmélyülni egy történetben. A koncentráció viszont fejleszthető, és az élet többi területén is jövedelmező.

Kreatív workshopok, kiállítások, bor- és pálinkakóstoló, valamint koncertek tették még élvezetesebbé a pikniket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. ma 16:41 A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. ma 13:28 A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián kultúra A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián Összművészeti konferenciával kezdte meg az érdemi munkáját a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportja. ma 8:35 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. tegnap 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.