Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Méltó zárása volt a nyárnak a Káli Piknik

2023. szeptember 4. 22:43
Talán minden kultúrakedvelő igyekezett a számára legtesthezállóbb programmal zárni a nyarat, hogy az utolsó élményeket, ízeket, dallamokat és hangulatokat még magába szívja. Mi a Káli Pikniket választottuk, ahol a gasztronómia és a kultúra különleges egyveleget alkotva került terítékre.

Őszintén szólva képzavarnak tűnt a felhívás, ahol a kultúra, a gasztronómia és a piknik kéz a kézben szerepeltek, fokozott kíváncsisággal látogattam el a rendezvényre. Az egyszerre több helyszínt is kihasználó piknik korlátozta a lehetőségeket, de talán mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programpontot.

Az érdeklődők találkozhattak többek között Bagó Zsófival és Beh Mariannal. Zsófi áll a jól ismert Pipere Panni márkanév mögött, aki a fenntarthatóság jegyében számos vegyszermentes egyedi terméket készít. Ilyen például a hordozható kávétartó, de még a gluténmentes sör is az ő nevéhez fűződik. Mesélt többek között arról, hogyan lett valóság a régóta dédelgetett álomból, és, hogy milyen érdekességek adódtak a kezdetekben, amikor még nem volt ilyen erősen kiépülve a márka. Zsófi elárulta, nem volt kérdés, hogy Pipere Panni lesz a név, hiszen régen így szólította őt édesapja.

Beh Mariann neve a Bazsalikomos kertről lehet ismerős. Jól jöttek Mariann tanácsai az őszre, az érdeklődő közönséget számos tippel ellátta, ami a szezon immunerősítésére vonatkozik.

Mariann arra buzdít, ameddig csak lehet, használjuk ki a napsütéses órákat, napfürdőzzünk, vásároljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt termelői piacokon, és kapcsoljuk maximum fokozatra a paradicsom és paprika fogyasztását.

A beszélgetés ideje alatt a közönség megkóstolhatta Mariann teáit is, eleget téve a piknik hangulatnak. Esküszik a gyógyteákra, és egzotikus fűszerekkel fokozza az ízélményt. Mariann, amit lehet a saját kertjében termeszt, kertészmérnöki tanulmányai alatt pedig szakmailag is felvértezte magát.

A rendezvényen vendég volt többek között Ott Anna, aki amellett, hogy a Hadik Kávéház arca az olvasás népszerűsítésének egyik zászlóhordozója. Úgy véli, lehetetlen, hogy ne legyen időnk naponta olvasni legalább húsz percet, hiszen szerinte a közösségi média használatának órái bőven fordíthatók lennének egy könyv megkezdésére. Anna úgy fogalmazott, az olvasástól kreatívabbak leszünk, sőt, ő saját magáról úgy vélekedik, amióta valóságos könyvmoly, azóta sokkal empatikusabb, hiszen számos történetet és perspektívát ismerhetett meg.

Mesélt a kételkedőkről is, akik nehezen értik, hogy Anna munkája maga az olvasás, sokak csupán a pihentető kikapcsolódáshoz kötik a tevékenységet. Anna szerint a ránk zúduló információdömping sem segít abban, hogy megtanuljunk elmélyülni egy történetben. A koncentráció viszont fejleszthető, és az élet többi területén is jövedelmező.

Kreatív workshopok, kiállítások, bor- és pálinkakóstoló, valamint koncertek tették még élvezetesebbé a pikniket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. tegnap 15:21 Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. 2024. június 17. 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.