Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Népzenére mulathatunk az újabb veszprémi fesztiválon

2023. szeptember 12. 11:26
Folkfesztivált rendeznek a hétvégén Veszprémben: a régió népművészei mellett olyan nagynevű előadókkal is találkozhatunk, mint a Csík Zenekar vagy Szalóki Ági.

Szeptember 15. és 17. között a népzene és néptánc beköltözik Veszprém belvárosába: az Óváros téren két helyszínen, a Szentháromság téren és a Dubniczay-palota udvarán koncertekkel, táncházakkal, családi programokkal várják a magyar népzene világát szerető közönséget.

Pénteken koncertekkel indul a programsorozat: délután fél öttől Pusztai Boglárka és zenekara indítják a hétvégét az Óváros téren, ezen a helyszínen a vármegye fiatal népdalénekesei és hangszeres zenészei lépnek fel. Az első este fénypontja a Csík Zenekar várbéli koncertje lesz kilenctől, zárásként pedig az Óváros téren a Rézeleje Fanfárosok moldvai csángó táncházában rophatjuk.

Szombaton nap közben minden korosztályt megszólító családi programokkal készülnek a szervezők, este Szalóki Ági és Bognár Szilvia fellépése csábít majd a Szentháromság térre 21 órára, és onnan egy kapualjnyira, a Dubniczay-palota udvarán 22:30-tól a Hungarian FolkEmbassy  prezentálásában kapcsolódhatunk be táncházi mulatságba. Vasárnap délelőtt a gyerekeket várják Ricsi bácsi játszóházába és a Nemzeti Művelődési Intézet kézműves foglalkozására az Óváros térre, ahol a Kabóca Bábszínház műsora zárja a fesztivált. A fesztivál teljes programja itt található

A programsorozathoz kapcsolódóan a V-Busz egyes járatain is találkozhatunk a művészekkel: szerdán Pusztai Boglárka és zenekara, csütörtökön pedig Benkő Zsuzsanna színész, bábszínész szórakoztatja az utasokat egyes járatokon. A pontos menetrend ide kattintva tekinthető meg.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.