Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Itt a segítség a megfelelő pelenkázótáska kiválasztásához

2023. szeptember 12. 12:24

Amikor babakocsival útnak indulunk, akkor hamar belátjuk, hogy szükség van egy nagyobb méretű táskára, amelyben több minden elfér. De milyen típusút válasszunk? És mit tegyünk bele? Mire figyeljünk a vásárlás során? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ a cikkben.

Pelenkázótáskából is többféle kapható ma már

Az a jó hírünk van, hogy ma már nagyon sokféle pelenkázótáska kapható, így tudunk választani az igényeinknek megfelelően. Elég, ha szétnézünk a Baby Lion bababolt pelenkázótáska kínálatában, és láthatjuk, hogy sportosabb és elegánsabb kivitelben is elérhetők ezek a babakocsi-kiegészítők.

Nem kell tehát attól tartanunk, hogy egy csinosabb ruhába öltözve egy ormótlan táska majd elcsúfítja a szettünket, hiszen igazán dizájnos darabra is szert tehetünk. Sőt, sok esetben a babakocsihoz eleve adnak egy színben és anyagban passzoló, a tolókarra is felakasztható táskát, de ha másmilyet is szeretnénk, akkor nyugodtan vásároljunk még egyet.

Baj nem származhat ebből, hiszen a legtöbb táska a későbbiekben is remekül használható a praktikus kialakítás révén.

Hátizsák vagy oldaltáska?

Nos, kinek mi válik be. Mindkét típusból találunk esztétikus modellt a Baby Lion webáruházban, és részletes leírás is olvasható a terméklapokon, így könnyű dönteni. Mielőtt választunk, gondoljuk át, milyen gyakran fogunk sétálni a babával, milyenek az útviszonyok, és körülbelül mennyi ideig fogunk gyalogolni.

Az igazán praktikus pelenkázótáskák a tolókarra is akaszthatók, de ha mégsem, akkor egy egyszerű kiegészítővel ez is megoldható. A ClevaMama táskaakasztó használatával mindkét kezünk szabadon marad. A 2 darabos szettben egy normál és egy extra nagy akasztó is található, így egy bevásárlás után is nagy hasznát vehetjük ennek a terméknek.

Arra azonban figyeljünk, hogy egyenletes legyen a súlyeloszlás, nehogy a babakocsi felboruljon. Sportosabb anyukák jobban kedvelik a hátizsák pelenkázótáskákat, de ezeken is van heveder, így ezek is rögzíthetők bármikor a babakocsira.

Mit tartalmazzon a pelenkázótáska?

Nos, biztosan lesz egy-két olyan séta, hogy valami otthon marad, de jó tudni, hogy a táskák belsejében praktikusan vannak kialakítva a rekeszek, így ha mindennek megtalálod a helyét, előbb-utóbb könnyen átlátod, mi maradt ki véletlenül.

Ami biztosan kell:

  • váltó pelus, törlőkendő (van kialakítva vízhatlan zseb a táskákban a használt pelusnak)
  • pelenkázólap
  • váltóruha, sapka
  • cumisüveg (hőtartó anyaggal bélelt zsebekben tárolható)
  • cumi
  • plüssfigura, kedvenc játék

Ugyanakkor ne felejtsd el eltenni a saját dolgaidat sem, erre valók a cipzáros zsebek, külön rekeszek. Ide rakhatod az irataidat, a telefont, a lakáskulcsot, pipereholmikat, pénztárcát, esetleg egy könyvet, ha megállsz a babával pihenni. Míg ő alszik, te olvashatsz picit.

Egy biztos: a praktikusan kialakított, modern pelenkázótáskákban annyi hely van, hogy később is fogod tudni használni ezt a kiegészítőt, ha nagyobb kirándulásra indultok a gyerkőccel – immár babakocsi nélkül.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.