Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Ezekre lesz szükséged, ha szabadtéri edzést tervezel

2023. szeptember 12. 12:31

Friss és tiszta levegőben, csendben, a természet lágy ölén még a mozgás is jobban esik, feltöltődik általa a lelkünk is, ezért aki teheti, ejtsen meg néha a szabadban egy-egy edzést. De mi is kell ahhoz, hogy maradéktalanul élvezhessük a kinti sportot?

Sokkal izgalmasabb és relaxálóbb érzés a zöldben kocogni, mintsem az edzőterem falát bámulva, nem igaz? Hiába szeretjük a nappalinkat, ha egy tisztáson van lehetőségünk jógázni, nyújtani, ezerszer a másodikat választjuk. Nem indulhatunk el azonban megfelelő ruházat és felszerelések nélkül, mindkettőből találunk a StreetSport termékei között ideálisat.

Az alapvető túra-, és fitnesz felszerelések

Lélegző, rugalmas, jó anyagból készült felső- és alsórész az alapja az öltözékünknek, ne feledkezzünk el a minőségi zokniról és alsóneműkről sem, hölgyek esetén a sportmelltartó tesz jó szolgálatot. Keressük azokat a termékeket, melyeken láthatósági csíkokat helyezett el a gyártó.

Fontos a bokát jól tartó cipő, melynek talpa bordázott, így nem csúszik és csökkenti a sérülések, esések lehetőségét.

Ha ezek megvannak, és bepakoltuk őket egy kényelmes torna- vagy hátizsákba, irány a szabad levegő, viszont ha specifikus sportban gondolkozunk, további mobilis kiegészítőkre is szükségünk lehet.

Túrázók további sportkiegészítői

  • Kulacs, hogy mindig tudd pótolni a sport miatti izzadás során elvesztett folyadékot,
  • Gumiszalag, amit erősítésre használhatsz, és bármilyen kis helyen elfér,
  • Telefontartó-karpánt, ha szeretnéd mindig magad mellett tudni az értékeidet,
  • Ugrálókötél, aminek a használatát nem is kell magyarázni,
  • Háromdarabos (hevederből, jógatéglából és matracból álló) jógaszett, mellyel ugyanazokat a gyakorlatokat végezheted el, mint a közös edzésen vagy az otthoni jógád során - csak sokkal szebb környezetben,
  • Napszemüveg, esőkabát, sapka, hogy felkészülj a váratlan időjárási eseményekre vagy a tűző napra.

Így eddz hatékonyan a szabadban

Szabadtéri edzésed során is figyelj oda, hogy olyan helyen végezd a gyakorlataidat, ahol nem zavarsz vele másokat és te is biztonságban vagy.

Mindig melegíts be! Ha a helyszínt aktív túrázással érted el, akkor is mozgasd át kicsit a tagjaidat, hogy minden izmod bemelegedhessen a gyakorlatok elkezdése előtt - kinek hiányzik egy sérülés, pláne távol otthonról?

Használd ki a természet adta lehetőségeket, például végezz step edzést padok, lépcsők segítségével. Plankeléshez, fekvőtámaszokhoz nem lesz szükséged plusz kiegészítőkre, hiszen ezek saját testtömeges gyakorlatok. Ha a konditermi viszonyokra vágysz, keress egy szabadtéri fitneszparkot, ahol a sporteszközöket ingyen használhatod, közben pedig a szabad levegőn vagy.

Menj ki a természetbe, amíg jó az idő és használd ki az előnyeit!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.