Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Így válassz megfelelő kültéri falburkolatot otthonra

2023. szeptember 12. 12:34

Amikor kültéri falburkolatról van szó, akkor a választás során nagyon ügyelni kell arra, hogy a megfelelő stílus mellett voksoljunk, hiszen ez nagyban meghatározza majd az ingatlan külső megjelenését. 

Jó hír, hogy napjainkban már megannyi kivitelben, anyagból készülnek ilyen burkolatok, nem beszélve a rengeteg mintáról és színről. A választék azonban hatalmas, így könnyen el lehet benne veszni. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen kültéri falburkolatot érdemes otthonra választani. 

Itt is a tartós megoldás a legjobb

A Tiissa kültéri falburkolatai esetében a minőségre nem lehet panasz, hiszen ezek évtizedekig díszítik majd a házat. A burkolás legalább annyira fontos, mintha egy új tetőt vagy kanapét szeretne az ember. Ezt sem pár hétre vagy hónapra választjuk, a legtöbb esetben csak egyszer kell ezt megvalósítani, ami aztán életünk végéig kitart. Ehhez azonban arra van szükség, hogy alaposan átgondoljunk mindent, hogy jó döntést tudjunk hozni. Mindenképpen könnyen tisztítható, karbantartható megoldásban érdemes gondolkodni. 

Az első szempont, amit figyelembe kell venni, az épület környezeti hatásai. A falburkolat tartósságát ugyanis nagyban befolyásolja a helyi klíma, az időjárási viszontagságok, valamint a fekvés. 

Nem árt tehát megnézni, hogy az adott típus ellenáll-e a magas UV-nek, amiből biztosan kapni fog a nyár folyamán. Emellett nézzük meg a tájékoztatóban, hogy a kültéri falburkolat bírja-e a fagyot, a hideget, a szélsőséges időjárást. 

Minél tartósabb, annál jobban ellenáll ezeknek a dolgoknak, így garantáltan hosszú élettartamra számíthatunk. 

Ezért éri meg Kerrafront kültéri falburkolatot választani

Ott van például a VOX alpesi tölgy, természetes hatású kivitel, ami szinte bármilyen ingatlan esetében jól mutat. Az egyszerűsége mellett azonban időtálló, évtizedekig a helyén marad, ráadásul a stílusa sem megy ki a divatból. Mivel nagyon letisztult és egyszerű, így illik az ingatlan külsejéhez, az udvarhoz, a kerthez, a vidéki hangulathoz. 

Előnye továbbá, hogy a legtöbb más homlokzati burkolattal ellentétben ez nem igényel semmilyen karbantartási munkát. Miután nem fából készült, amit időnként festeni és lakkozni kell, így nem kell azzal törődnünk, hogyan néz ki. Mindig újszerű és modern marad. Emellett nem deformálódik és nem is fakul ki a naptól, nem utolsósorban megakadályozza a penész kialakulását. 

Kültéri falburkolatok funkcionalitása

A falburkolatok könnyű súllyal és beépített kapcsokkal rendelkeznek, ezáltal pillanatok alatt felszerelhetjük őket. Ezek a modellek 100 százalékban vízállóak, a vágott éleknek pedig nincsen szüksége plusz védelemre sem. 

Hozzá kell tenni, hogy egy minőségi falburkolat esetén amellett, hogy pénzt spórolunk meg, sokkal kevesebb időt kell ápolással és karbantartással tölteni. A környezetbarát anyagból gyártott elemek biztosítják a megfelelő szellőzést, egy plusz rétegként szolgálnak, így még a szigetelésben is nagy szerepük van. 

 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.