Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász

2023. szeptember 13. 11:33
Az iskolakezdés terheit csökkenti a Katolikus Karitász, akik a főegyházmegyében több mint félezer diáknak segítenek.

A Katolikus Karitász idén már tizenharmadik alkalommal nyújt segítséget a rászorulóknak a tanévkezdéshez – tudtuk meg Ghiczy Lászlótól, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász operatív igazgatójától. A főegyházmegyében idén 16 településen 529 gyereket támogattak összesen 2,5 millió forint értékben. 

A megyeszékhelyen a Szilágyi iskolában évente átlagosan 5-10 diák részesül a támogatásban – árulta el a helyszínen Eveli Péter igazgató, amikor a gyerekek átvehették a csomagokat kedd délután. Az adományokat Csernai Balázs lelki igazgató áldotta meg, majd Brányi Mária veszprémi alpolgármester és Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke adták át. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.