Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász

2023. szeptember 13. 11:33
Az iskolakezdés terheit csökkenti a Katolikus Karitász, akik a főegyházmegyében több mint félezer diáknak segítenek.

A Katolikus Karitász idén már tizenharmadik alkalommal nyújt segítséget a rászorulóknak a tanévkezdéshez – tudtuk meg Ghiczy Lászlótól, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász operatív igazgatójától. A főegyházmegyében idén 16 településen 529 gyereket támogattak összesen 2,5 millió forint értékben. 

A megyeszékhelyen a Szilágyi iskolában évente átlagosan 5-10 diák részesül a támogatásban – árulta el a helyszínen Eveli Péter igazgató, amikor a gyerekek átvehették a csomagokat kedd délután. Az adományokat Csernai Balázs lelki igazgató áldotta meg, majd Brányi Mária veszprémi alpolgármester és Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke adták át. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. tegnap 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. tegnap 11:28 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.