Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Lássuk meg a hazai termékekben rejlő magas színvonalat!

2023. szeptember 15. 14:58
Elkészült a logisztikai központ a Mecsek Füszért Zrt. beruházásaként Veszprémben, a létesítményt csütörtök délután adták át a XVII. Coop Rallyn.

A COOP üzletlánc beszállító és üzleti partnereivel, valamint az agrárkormányzattal összefogva 17. alkalommal szervezi meg a Coop Rally-t, amelynek legfontosabb célkitűzése a minőségi hazai élelmiszertermelés középpontba állítása. A kétnapos szakmai program során több mint 100 autó, 90 versenyzőpáros képviseltette magát.

A csütörtöki rendezvényen Nagy István agrárgazdasági miniszter, Nobilis Márton államtitkár, Kovács Tamás, a kivitelező cég elnöke, Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a Nyírzem Cégcsoport elnöke és Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója vágta át a szalagot, így ünnepélyes keretek között történt az átadás.

A sajtótájékoztatón felszólalt többek között Nagy István agrárgazdasági miniszter, aki a magyar termékek megvásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a COOP hálózata a vásárlókat teljes mértékben kiszolgálja, kis településeken is megtalálható. A hazai a biztos, ne bízzunk abban, ami nagyon messziről jön, és véleménye szerint más szintű gasztronómiai élményben részesül, aki a hazai termékeket részesíti előnyben.

Felszólalt Takács Szabolcs, Veszprém vármegye főispánja, aki beszédében felajánlotta a kormányhivatal segítségét elsősorban a humánerőforrás biztosításában, amely területen Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora szerint hatalmas hiány van. Az intézmény régóta együttműködik a Cooppal, stratégiájában pedig a gyakorlatiasabb oktatás szerepel.

Felszólalt még többek között Nagy Lajosné vezérigazgató, aki sikerről beszélt az élelmiszer-kereskedelem kapcsán. Az újonnan átadott logisztikai központon a fenntarthatóság jegyében napelemeket helyeztek el.

Az új logisztikai központ hasznos alapterülete 8521 m2, átlagos belmagassága a raktározási területen 12,5 méter. Az energiahatékonyság javítása érdekében a tetőfelületen napelemeket helyeztek el, így az energiaszükséglet negyedét megújuló energia biztosítja. A fejlett technológiának köszönhetően egyszerűbb megoldásokkal, gyorsabban, hatékonyabban végezhetők a logisztika feladatai. Teljes költsége 3 milliárd 450 millió forint volt.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.