Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Hetek óta nem etette és nem itatta kutyáit

2023. szeptember 19. 9:50 // Forrás: rendőrség
Állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves Veszprém környéki férfival szemben, mert a gyanú szerint magára hagyta három kutyáját, számukra hetekig nem biztosított élelmet és vizet.

Az elkövető egy körbe nem kerített területen tartotta állatait, két ebet szabadon, egyet pedig láncra kötve. A férfi a területről elköltözött, és egy darabig vissza-visszajárt a kutyákat etetni, de körülbelül három hete a gondozásukkal teljesen felhagyott. A szemle során az ott tartózkodó állatorvos megállapította, hogy az egyik eb kórosan sovány állapotban van és a tartási körülmények miatt rövidesen el is pusztult volna a hatósági beavatkozás nélkül. 

Fotó: rendőrségFotó: rendőrség

A rendőrök pénteken előállították a tettest a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi az eljárás során lemondott az állatok tulajdonjogáról, és az ebeket az Olt-Alom Állatvédő Egyesület elszállította, közülük két kutya a szentkirályszabadjai Vackoló Állatvédő Egyesülethez került, egy állat pedig a várpalotai Alex Állatvédő Egyesülethez – számolt be közösségi felületén a rendőrség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.