Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Az ENSZ közgyűlésén szólalt fel Novák Katalin köztársasági elnök

2023. szeptember 20. 11:21
A magyar emberek békét és biztonságot akarnak – hangsúlyozta a köztársasági elnök New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén.

Fotó: MTI / Sándor-palotaFotó: MTI / Sándor-palota

Mint mondta, a Kárpát-medencében "tudjuk, milyen szétszakítottságban élni és milyen szenvedést okoznak a háborúk. Tudjuk, milyen kincs a szabadság és mennyire fájdalmas, ha megfosztanak tőle". 

Novák kijelentette: Magyarország egyértelműen elítéli Oroszország Ukrajnával szemben tanúsított agresszióját, a nemzetközi jog megsértését, az áldozatot "mértünkön és erőnkön felül" segítjük. 

Hozzátette: a kárpátaljai magyarság révén "ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint". Nemcsak a szomszédokban dúló háborúról van szó, hanem a lövészárkokban magyarok is küzdenek. Éppen ezért Magyarország a béke pártján áll, kiáll Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett, támogatja az országot abban, hogy az európai közösséghez csatlakozzon, ugyanakkor elvárja ugyanazoknak a normáknak a teljesítését – különösen a nemzetiségeket érintően –, amelyeket az európai közösségben mindenki mástól is elvárnak. 

további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.