Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának

2023. szeptember 22. 11:14
Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban.

A rendezvényt a Veszprém-Szabadságpuszta-Felsőörs kerékpárút építéséhez kapcsolódó projekt részeként valósították meg. A résztvevők kvízt tölthettek ki, kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legjobbakat ajándékokkal jutalmazták. 

A fiatalokat Brányi Mária alpolgármester köszöntötte, aki a városi közbringa rendszert ajánlotta a diákok figyelmébe. Mint mondta, a város tíz pontján található dokkoló állomásokból kölcsönözhető elektromos kerékpárok könnyen használhatók a városi közlekedésben. Az alpolgármester szerint azért is fontosak ezek a szemléletformáló rendezvények, mert akinek fiatal korában az élete részévé válik a kerékpározás, az felnőttként is nyitottabb az alternatív közlekedési megoldások felé. 

Polgári István, a V-Bike rendszert üzemeltető V-Busz Kft. vezetője érzékletes adatokkal szemléltette a közösségi közlekedés előnyeit az autózással szemben. Például csökkenthetők a közlekedési dugók, hiszen egy szimpla buszra 60-70 ember (csuklósra akár 100-110 is) fel tud szállni, autókba ülve viszont 20-30 járművet is igénybe vennének. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a károsanyag-kibocsátás is csökkenthető, hiszen a buszok a városi közlekedés kibocsátásának mindössze két százalékáért felelnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Havazásra figyelmeztet a Magyar Közút, narancs riasztás ónos eső miatt Havazásra figyelmeztet a Magyar Közút, narancs riasztás ónos eső miatt Jelentősebb mennyiségű hó érkezhet – figyelmeztet keddi közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tegnap 18:20 Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, a vasútállomás közelében, ezért Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között szünetel a vonatforgalom, a Győr-Veszprém vonalon késésekre kell számítani csütörtök délelőtt. 2023. november 23. 9:42 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.