Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára

2023. szeptember 22. 13:10
Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is.

Az európai autómentes napot 1998 óta ünnepeljük szeptember 22-én a társadalom környezettudatoságának erősítése érdekében. Városunkban a sportolási lehetőség és a sportági bemutatók szervezéséért az SVSE, a VESC és a VEDAC felelt.

Az atlétikai akadálypályáktól kezdve az ügyességi játékokon keresztül a gyerekek kipróbálhatták a kerékpár-akadálypályát, az evező ergométert, a honvédség szervezésében pedig a lézer és airsoft lövészetet.

A rendőrség közreműködésével tekergős gokartozásra is lehetőség volt. Nem csak a tehetségre és az ügyességre, de a tombola sorsolásnál a szerencsére is szükség volt, értékes nyereményekkel gazdagodhattak a tanulók. A jó idő adott volt ahhoz is, hogy az Óváros térről a Gyárkertig fussanak a fiatalok.

Az eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester gratulált a diákoknak, s megköszönve aktivitásukat felhívta figyelmüket a mozgás fontosságára, valamint a közösségi közlekedés előnyeire.

A legaktívabb általános iskola a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola lett, míg a nagyok versenyét a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum nyerte.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.