Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Határtalan szakképzés

2023. szeptember 25. 14:52 // Forrás: Veszprémi Szakképzési Centrum

Szeptember 18-án megnyitotta kapuit a Kanta Szakképző Központ Kézdivásárhelyen. Az intézmény a magyar kormány támogatásával felújított minorita rendházban működik, amely a Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány ügykezelésében van. Az oktatás széleskörű összefogással valósul meg, ahol a képzéseket a Veszprémi Szakképzési Centrum, illetve a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum szervezik – tájékoztatott Pap Máté a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja.

Az erdélyi szakképző központban a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola szakemberei szakács, pincér-vendégtéri szakember, panziós-fogadós és turisztikai technikus szakmákat oktatnak ingyenes képzések keretein belül – tette hozzá Kavalecz Gábor főigazgató.

A tanévnyitón részt vett Csák János kulturális és innovációs miniszter, aki elmondta, a magyar kormány szívesen támogatja azokat, akik rendelkeznek ötlettel, megvalósítási elképzeléssel és legfőképpen szervezőerővel. Csák János ünnepi beszédében rámutatott: a projekt azért csodálatos, mert a helyi kezdeményezés Böjte atya és a magyar kormány támogatásával párosult. Emlékeztetett: a ferences szerzetes 30 éve pár banival a zsebében kezdte el gyermekmentő munkáját a dévai kolostorban, és mára 6000 gyereket mentett meg a rossz sorstól. A miniszter egy világszintű felmérést idézett a legfejlettebb gazdaságok szakképzéséről, amely szerint a magyar szakképzés dobogós helyen van. „Világbajnokoktól tudnak tanulni, becsüljék meg” – intette a jelenlévőket.

Kavalecz Gábor, Csák János, Pap MátéKavalecz Gábor, Csák János, Pap Máté

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra emlékeztetett: Budapest több módon támogatja a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulását, ezek egyike a szakképzési háló kiterjesztése.

Az ünnepségen Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök és Fejér László Ödön szenátor is felszólalt, majd felavatták az iskolaalapító Nagy Mózes római katolikus pap mellszobrát, Vargha Mihály szobrászművész alkotását, illetve Bartos Lóránt és Iochom István minorita rendházról írt könyvét is bemutatták – idézi a Demokrata.

vehir.hu
további cikkek
Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28 Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe szakképzés Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe Újabb bérfejlesztésnek köszönhetően négy év alatt megduplázódott a szakképzés pedagógusainak bére, közben Veszprémben milliárdos nagyságrendben fejlesztik az oktatási intézményeket. A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetői egy sajtóbeszélgetésen elárulták, hogy milyen perspektíváik vannak a diákoknak és oktatóknak egyaránt a szakképzésben, valamint hogy mi épül majdnem négymilliárd forintból Veszprémben a közeljövőben. 2024. február 14. 14:01 Huszonötezer dollárt nyert az Ipari Huszonötezer dollárt nyert az Ipari Huszonötezer dollárral gazdagodott az Ipari Technikum a Howmet Alapítvány pályázatának köszönhetően. 2024. február 9. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.