Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VBKC: Hét új játékos a fedélzeten

2010. június 16. 13:38
A Veszprém Barabás KC hét új játékossal vág neki az NB I 2010/11-es idényének. Mehlmann is a csapatnál. Gyurka egészséges rivalizálást vár.

A női kézilabda élvonal 2009/10-es idényében 9. helyen végzett veszprémi klub vezetősége hivatalosan is tájékoztatta a vehir.hu-t, hogy kikkel kívánja pótolni az együttesből távozókat.

A bejelentés szerint Sterbik Andrea Siófokról, Jenőfi Katalin Romániából, Farkas Veronika Vácról,  Emberovics Míra a Ferencvárostól, Koroknai Viktória és Király Annamária pedig Hódmezővásárhelyről érkezik Veszprémbe.  Mellettük a 121-szeres válogatott Mehlmann Ibolya is aláírt a mieinkhez a 2010/11-es idényre.

– Idén még nem tudtunk az utánpótlásunkra építeni, ezért muszáj volt új játékosokat igazolnunk a célunk eléréshez, egy erősebb csapat építéséhez – kezdte a beszélgetést Gyurka János vezetőedző, majd hozzátette: olyan kézilabdázókat szemeltek ki, akik tehermentesíteni tudják a keret jelenlegi tagjait.

A tréner hangsúlyozta, hogy nem egy új kezdősort igazoltak, azt azonban nem titkolta, hogy egészséges rivalizálást szeretnének minden poszton, a szakvezetés pedig a legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak adna lehetőséget.

A szakember ezt követően egyénenként tért ki az érkezőkre.
– Komoly elvárásaink vannak Mehlmann Ibolyával szemben, aki egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, sokszoros válogatott jobbátlövő – szögezte le a tréner, majd hozzátette, hogy a Dániából hazatért játékos formáján látszik a szülés utáni két év kihagyás, ezért számára különösen fontos lesz, hogy megfelelő felkészülést tudjon maga mögött.

A tréner véleménye szerint Sterbik Andrea rutinos játékos, akinek a gyors indulás az erőssége. A jobbszélső ráadásul tele van bizonyítási vággyal, hiszen az előző szezonja nem úgy sikerült Siófokon, ahogy ő szerette volna.

Jenőfi Katalin a román bajnokság góllövőlistájának élmezőnyében végzett, nagyon jó idények vannak mögötte, gólerős balátlövő, aki Gyurka szerint távolról is képes betalálni.

Az edző az irányító Farkas Veronikát rendkívül energikus, védekezésben is jeleskedő kézilabdázóként jellemezte, akinek a szintén fiatal Emberovicshoz hasonlóan még sok tekintetben kell fejlődnie.

Koroknai Viktória rutinos, jó képességű játékos, akit a bakonyiak mestere rendkívül egyenes egyéniségnek ismert meg. A rutint és a biztos játékot képviselő balszélső remek szezont produkált Hódmezővásárhelyen.

Király Annamáriát a kapusedzővel, Szathmári Jánossal közösen választotta ki a vezetőedző, köszönhetően annak, hogy a fiatal hálóőr más stílusban véd, mint az együttes másik két portása.

Az új szerzemények egy évre kötelezték el magukat a királynék városába, akik az egyesület tervei szerint július 8-án mutatkoznak be a sajtó képviselőinek.

A Veszprém Barabás KC 2010/11-es idénybeli kerete

Kapusok: Lengyel Edit, Hoffmann Kitti, Király Annamária
Jobbszélsők: Földes Kata, Sterbik Andrea
Jobbátlövő: Mehlmann Ibolya
Irányítók: Gerstmár Renáta, Farkas Veronika
Beállók: Ábrahám Szilvia, Szabadfi Ágnes
Balátlövők: Veszeli Judit, Jenőfi Katalin, Emberovics Míra, Koszorús Katalin
Balszélsők: Földes Viktória, Koroknai Viktória  

Mehlmann Ibolya eredményei

A válogatottban
Olimpiai 5. helyezett (2004)
Világbajnokság: 2. helyezett (2003 )
3. helyezett (2005)
Európa-bajnokság: 3. helyezett (2004)
5. helyezett (2002, 2006)

Klubcsapatban
EHF-kupa döntős (2002, 2004, 2005)
Magyar bajnokság győztese (2005)
Magyar Kupa győztese (2005)
Dán bajnokság bronzérmese (2007)

Kapcsolódó írások

Rutinos játékosokkal erősít a Barabás
"Szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat "
VBKC: Hét játékostól köszönt el a klub

Zatkalik Dávid
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. tegnap 18:02 MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg labdarúgás MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg A 2022/23-as idényben jelentősen nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagnézőszáma, a magyar válogatottat övező érdeklődés pedig európai szinten is kimagasló volt - többek között ez is kiderült a Magyar Labdarúgó Szövetség által második alkalommal elkészített Professzionális futballkörképből. tegnap 17:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.