Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jazzfesztivál novemberben!

2023. szeptember 27. 12:59 // Forrás: MTI
Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

"A rendezvény kiemelkedő pillére a EKF programsorozatnak, különleges válogatás ízlésformáló fellépőkkel" - mondta Nagy Krisztián, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektmenedzsere. Podlovics Péter főszervező kiemelte: fontos szempont volt, hogy az amerikai dzsesszlegendák mellett a régióból is minőségi produkciók érkezzenek Veszprémbe.

A két fő koncerthelyszín a Hangvilla és az Expresszó lesz, a kávézóban magyar fellépők, a Papírkutyában a Snétberger Alapítvány növendékei fognak zenélni.

A fesztivált a világhírű trombitás, Erik Truffaz nyitja november 16-án kora este a Hangvillában. Truffazt a Grammy-díjas gitáros, Bill Frisell követi, majd Manu Katché, az Elefántcsontpartról származó francia dzsesszdobos, zongorista, dalszerző kvartettével lép színpadra. A nyitónap zárókoncertjét a cseh Tygroo adja. 

A második, pénteki napon lép színpadra a német Botticelli Baby, a japán trombitás-zeneszerző Takuya Kuroda, a 4 Wheel Drive elnevezésű supergroup, valamint a Mitch and Mitch zenekar. November 18-án szombaton ad koncertet a fesztiválon Jojo Mayer. Először lép magyar közönség elé a brit énekesnő, Izo FitzRoy, akárcsak a Los Angeles-i Scary Pockets. Ezen a napon játszik továbbá a kilenctagú Horny Funk Brothers. A fesztivált vasárnap a kortárs brit funk-soul meghatározó produkciója, a New Mastersounds koncertje zárja.

Ami a magyar fellépőket illeti, a négy nap során színpadra lép az Antal Gábor Trió, a Bujdosó Trió, a Tálas Áron trió, a Parvaro, a SunMa, a Nagy Emma Quintet, a zip, valamint a zárónapon a Daveform Kvintett és a Kéknyúl.

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. 2024. május 23. 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.