Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

Jazzfesztivál novemberben!

2023. szeptember 27. 12:59 // Forrás: MTI
Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

"A rendezvény kiemelkedő pillére a EKF programsorozatnak, különleges válogatás ízlésformáló fellépőkkel" - mondta Nagy Krisztián, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektmenedzsere. Podlovics Péter főszervező kiemelte: fontos szempont volt, hogy az amerikai dzsesszlegendák mellett a régióból is minőségi produkciók érkezzenek Veszprémbe.

A két fő koncerthelyszín a Hangvilla és az Expresszó lesz, a kávézóban magyar fellépők, a Papírkutyában a Snétberger Alapítvány növendékei fognak zenélni.

A fesztivált a világhírű trombitás, Erik Truffaz nyitja november 16-án kora este a Hangvillában. Truffazt a Grammy-díjas gitáros, Bill Frisell követi, majd Manu Katché, az Elefántcsontpartról származó francia dzsesszdobos, zongorista, dalszerző kvartettével lép színpadra. A nyitónap zárókoncertjét a cseh Tygroo adja. 

A második, pénteki napon lép színpadra a német Botticelli Baby, a japán trombitás-zeneszerző Takuya Kuroda, a 4 Wheel Drive elnevezésű supergroup, valamint a Mitch and Mitch zenekar. November 18-án szombaton ad koncertet a fesztiválon Jojo Mayer. Először lép magyar közönség elé a brit énekesnő, Izo FitzRoy, akárcsak a Los Angeles-i Scary Pockets. Ezen a napon játszik továbbá a kilenctagú Horny Funk Brothers. A fesztivált vasárnap a kortárs brit funk-soul meghatározó produkciója, a New Mastersounds koncertje zárja.

Ami a magyar fellépőket illeti, a négy nap során színpadra lép az Antal Gábor Trió, a Bujdosó Trió, a Tálas Áron trió, a Parvaro, a SunMa, a Nagy Emma Quintet, a zip, valamint a zárónapon a Daveform Kvintett és a Kéknyúl.

vehir.hu
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. tegnap 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.