Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy nap után megrongálták Óvári Ferenc szobrát

2023. szeptember 30. 9:46
Ahogy arról beszámoltunk, pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol.

Öt helyszínen öt legendás veszprémi alakja elevenedett meg szembetűnő színes szobrok formájában. Ők név szerint Csikász Imre, Cholnoky Jenő, Rosenberg Jenő, Francsics Károly és Óvári Ferenc. Utóbbit sajnos az éjjel megrongálták.

Frissítés: Megtalálták a szobor fejét a Deák Ferenc utcában. A rendőrség kiérkezett, zajlik a helyszínelés.

vehir.hu
további cikkek
Egy ilyen ember szobra előtt meghajolni illik, nem összetörni azt! történelem Egy ilyen ember szobra előtt meghajolni illik, nem összetörni azt! Az elmúlt hónapokban kétszer is összetört egy köztéri szobor Veszprémben. Ez viszont semmiség ahhoz képest, hogy az alak, akit ábrázol életében milyen harcokat vívott meg, nem az utcán, hanem elsősorban a politikai színtéren. Egy liberális politikus a régi nemes értelemben, aki úgy gyújtotta fel a világosságot Veszprémben – képletesen és szó szerint is – hogy közben megvédte a várost a lángoktól. 2023. december 19. 22:21 Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. 2023. szeptember 29. 22:10 Miért kerül negyven fej a Színházkertbe? Miért kerül negyven fej a Színházkertbe? A Színházkert buszmegálló alatti részét már lezárták és intenzíven takarítják a kordon mögött. Erre szükség is van, hiszen negyven darab fejnek kelleni fog a hely. 2023. szeptember 17. 8:59 Megrongálták a veszprémi Krisztus-szobrot közélet Megrongálták a veszprémi Krisztus-szobrot Ismeretlen tettesek megrongálták a Szent Benedek-hegy bejáratánál megtalálható Krisztus-szobrot – derült ki egy veszprémi fórumon közzétett fényképről. 2023. június 29. 15:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.