Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Veszprémi projektekkel ismerkedhettek a jövő építészei

2023. október 4. 10:49
Szakmai napot rendeztek a Táncsics Mihály Technikumban kedden az építészet világnapja alkalmából.

A Táncsicsban közel negyven éve oktatnak építész technikusokat, a világnaphoz kötődő rendezvényt pedig 2018 óta rendezik meg, az idei az ötödik alkalom – tudtuk meg Tölgyesi Ákostól, a munkaközösség vezetőjétől. Az iskola jó kapcsolatot ápol a kamarákkal, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum pedig lehetővé teszi, hogy az intézmény befogadója legyen a programnak, amely során a szakma aktív szereplői, köztük az iskola egykori tanulói és mesterei előadásokat tarthassanak. 

Az idei program középpontjában az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó veszprémi beruházások álltak, a Veszprém 2030 Kft. építkezései és a várfelújítás révén az érsekség épületeinek megújítása adta a délelőtti blokk gerincét. Délután a Balaton-felvidék és Veszprém megye épített örökségének megőrzése és megújítása került a fókuszba. 

Az eseményen Brányi Mária alpolgármester is köszöntötte a résztvevő fiatalokat. Rámutatott: Veszprém és Győr az a két város, amely a KSH tanulmánya szerint a legmagasabb életminőséget biztosítják lakóiknak Magyarországon. Az alpolgármester szerint ebben nagy szerepe van a műszaki értelmiségnek, az építészeknek, mérnököknek, akik aktívan alakítják a környezetünket. A folyamat annak idején a Séd-völgy felújításával kezdődött, ami mára népszerű szabadidős célpontjává vált a veszprémi családoknak. Az elmúlt tizenöt év munkáját szépen keretbe foglalta a közelmúltban átadott hasonló nagy zöldterületi fejlesztés, az Erzsébet-liget átalakítása. Látható, hogy a korábban parkolóként használt terület megtelt élettel, használják az emberek. Az alpolgármester megjegyezte: a korábbi korszakokból jó örökséget hagytak ránk, és nekünk is jól kell bánnunk a minket körülvevő értékekkel. Az építészeknek ebben hihetetlen lehetőségeik és egyben felelősségük is van. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. ma 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.