Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Első ízben adtak át állatvédelmi szakmai díjakat az állatok világnapja alkalmából

2023. október 4. 13:06 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
2023. október 4-én, az állatok világnapján első ízben adták át a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által közösen alapított állatvédelmi szakmai díjakat. Az Év Állatvédő Állatorvosa, Jogásza, Állatkerti Szakembere, Civile és Közéleti Személyisége díjakat Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke adták át. 

A díj odaítélésével az alapítók az állatvédelem különböző területén dolgozó szakemberek, illetve civilek áldozatos munkáját szeretnék elismerni hagyományteremtő szándékkal. Az állatvédelmi szakmai díj hiánypótló kezdeményezés, amely arra is lehetőséget teremt, hogy a társadalom figyelmét ezúton is felhívják az állatvédelem fontosságára és azokra a kivételes emberekre, akik a háttérben dolgoznak, ezáltal is növelve az állatvédelemmel kapcsolatos társadalmi tudatosságot. Az elismerés révén olyan szakemberek kerülhetnek a figyelem középpontjába, akik új megközelítésekkel járulnak hozzá az állatvédelemhez, amely elősegítheti az ágazat fejlődését, növelheti presztízsét és hatékonyabbá teheti az állatvédelmi tevékenységeket. Az elismerésben részesülő szakemberek mindemellett inspirálhatnak másokat is arra, hogy csatlakozzanak az állatvédelemhez.  

Az állatvédelmi szakmai díjak díjazottjai 2023-ban a következők: 

Év Állatvédő Állatorvosa 

Dr. habil. Fodor Kinga PhD. az Állatorvostudományi Egyetem Laborállat-tudományi és Állatvédelmi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a 2022-ben első ízben megszervezett állatvédelmi szakállatorvosképzés szakfelelőse.  

 Dr. Tóth Szabina egzotikus szakállatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ tanszéki állatorvosa, a vadon élő állatok mentésére szakosodott Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány szakmai vezetője, valamint a Tüskevár Állatorvosi Rendelő résztulajdonosa és vezetője. 

Év Állatvédő Jogásza 

Prof. Dr. Paulovics Anita tanszékvezető egyetemi tanár, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tanulmányi és általános dékánhelyettese, az Államtudományi Intézet igazgatója, a 2022-ben első ízben megszervezett állatvédelmi szakjogászképzés szakfelelőse. 

Dr. Nagy Csilla állatvédelmi szakjogász, politológus, közbeszerzési referens, állatjóléti felelős, adatvédelmi tisztviselő, állatvédelmi jogi ismeretterjesztést folytató ismert személyiség, a Magyar Birtokvédelmi Szövetség főtitkára. 

Év Állatvédő Állatkerti Szakembere 

 Dr. Sós Endre PhD. címzetes egyetemi docens, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezető állatorvosa, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének elnöke, a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társaságának alelnöke, a Magyar Állatkertek Szövetségének elnökhelyettese.  

Dr. Schütz Éva egzotikus szakállatorvos, a Magyar Magánállatkertek Országos Egyesületének alelnöke, a Szentendrei Kisállatkert alapítója és vezetője. 

Év Civil Állatvédője 

Müller Roxána a 2017-ben alakult Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesület vezetője, 2010-től civil állatvédő, a térség meghatározó macskavédelmi munkáját végzi, fő célja a nem kívánt szaporulat megelőzése.  

Némedi Edina az Állatmentő Szolgálat Alapítvány önkéntese, több mint tíz éve civil állatmentőként tevékenykedik. Első számú célkitűzése az illegális szaporítótelepek felkutatása és felszámolása.  

Év Állatvédő Közéleti Személyisége 

Benkő Andrea a Kossuth rádió riportere, közéleti- és portréműsorok, tudományos magazinműsorok szerkesztője, műsorvezetője. A Kossuth rádió első Állatvédelmi sorozatának felelős szerkesztője, 2009-től a Herman Ottó Országos Állat-és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja. 

Istenes László műsorvezető, médiaszemélyiség. Számos magazinműsort vezetett és szerkesztett, emellett saját műsorgyártó és rendezvényszervező céget vezet. Jelenleg a TV2 Mokka című műsorának műsorvezetője, elkötelezett állatvédő.  

Az oklevél mellett a díjazottak egy Herendi porcelán vázát kapnak, illetve minden díjazott felajánlhat 100 kg tápadományt a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából egy általa választott civil állatvédő szervezetnek. 

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.