Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Katonásan helyt álltak a fiatalok

2023. október 8. 11:16
A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak.

Az erőnléti és ügyességi verseny az évek alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert az iskolák körében idén pedig tizenhárom iskola diákjai vettek részt rajta Veszprém vármegyéből az elmúlt héten.

A szervezők – Veszprémben a MH KIKNYP - 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ - a verseny céljai közt az alábbiakat fogalmazták meg:

 • A honvédelem ügyének népszerűsítése, megismertetése a sport eszközeivel, a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése, elérhetővé tenni a honvédelembe való bekapcsolódás lehetőségét.
 • A fiatalok ügyességének és jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, felkészültségük összemérése.
 • A katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével.  Lehetőséget adni a versenyzők számára, hogy kipróbálják a katonai kiképzés egyes feladatait. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának.
 •  A verseny fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megmérettetés, melynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem.
 • A rendezvénynek fontos célja a fentiek mellett az egészséges közösségi versenyszellem fejlesztése. A verseny lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy bizonyíthassák kollektív rátermettségüket, a csapaterőben rejlő képességeiket.

Mindezt pedig az alábbi versenyszámokban bizonyíthatták a középiskolás diákok:

 • Mátrix futás
 • Fegyveres váltófutás
 • Kézigránát célba dobás
 • Lézeres váltófutás
 • Honvédelmi TOTÓ
 • Figyelés, távbecslés
 • Elsősegély nyújtás
 • Akadálypálya

Az idei évben a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legfelkészültebbek, ők folytathatják az országos döntőben.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. 2024. május 3. 12:50 Három muskéta visszakerült a Laczkó Dezső Múzeumhoz Laczkó Dezső Múzeum Három muskéta visszakerült a Laczkó Dezső Múzeumhoz Két évvel ezelőtt három 1895 mintájú Mannlicher karabély darabjai és hozzájuk tartozó lőszerek kerültek elő a Veszprémi Érsekség területén zajló ásatáson. A nyolc milliméteres lőszereket az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred szakemberei a vonatkozó kormányrendelet szerint megsemmisítették, a fegyvermaradványokat viszont a szakértői tanúsítvány megszületését követően március 7-én visszaadták a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumnak. 2024. március 8. 15:17 Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét honvédelem Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét Sőt, egész Magyarország területét, ugyanis a magyar kormány még tavaly írta alá azt a szerződést, aminek értelmében hazánkba is telepítik azt a radarrendszert, amit jelenleg a legmodernebb ilyen technológiaként tartanak számon, és aminek működését az utóbbi időben az izraeli harcokban az egész világ láthatta. 2023. október 12. 13:34 Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt A korábbi honvédelmi miniszter által a gyulafirátótiaknak tett ígéretek valóra váltását várják az ellenzéki frakciók. 2023. július 13. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.