Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A NB II-ben is játszaná a focit a VFC

2010. június 17. 17:38
A másodosztályba igyekvő veszprémi labdarúgócsapat 22 év elteltével szerzett bajnoki címet. Beszélgetés Garai Péter ügyvezetővel.

Minden előzetes várakozást felül múlt a Veszprém FC, amely a tavaly kiírásban begyűjtött ezüstérmet követően idén veretlenül lett bajnok a harmadosztályban. Mint ismeretes, ezen hőstett a Nemzeti Bajnokság (NB I, NB II Nyugati és Keleti csoport, NB III Alföld-, Bakony-, Dráva-. Duna-, Mátra- és Tisza-csoport) valamennyi együttese közül egyedüliként a mieinknek sikerült.


Az idény során 73 alkalommal jutatták az ellenfél kapujába a játékszert

A VFC 26 meccsen 21 győzelem mellett öt döntetlent ért el. A gólkülönbség szintén imponáló: 73 rúgott és 17 kapott találat az idény mérlege. Ráadásul a mezőny gólkirálya a bakonyiak fiatal támadója, Tatai József  lett.

– Nagyon örülünk, hogy a tavalyi a második helyezést követően idén bajnokok lettünk, ráadásul a legjobb NB III-as csapatként, veretlenül. Azt hiszem, hogy látható a fejlődés, ezért nagyon elégedettek vagyunk az idény folyamán nyújtott produkcióval – kezdte a beszélgetést Garai Péter, az alakulat ügyvezetője és középpályása.

A játékos a siker titkát a csapategységben, a tervezett szakmai munkában, az utánpótlásban, illetve abban a hangulatban látja, amely körülveszi a társaságot. – Nagyon régóta együtt van ez a csapat, ahol mindenki veszprémi. Egységesek vagyunk, remek a hangulat a pályán, s azon kívül is – húzta alá, majd elmondta, hogy az idény elején nem a bajnoki cím volt a célkitűzésük, hanem az, hogy legyen egy stabil csapat, amelynek a teljesítménye nem attól függ, hogy egy-egy játékos bevethető-e.

Orbán Tamás vezetőedzőnk is hasonlóan vélekedett, akinek maximálisan sikerült megvalósítani ezt az elvárást. Hiszen nyáron és télen is ketten-ketten távoztak tőlünk, a csapat azonban mindig stabil volt, s látszott rajta, hogy mit akar. Azt gondolom, hogy emiatt lettünk veretlenek – fogalmazta meg a Garai a siker titkát, aki szerint az idénybeli döntetlenek közül a Sopron elleni hazai összecsapás volt az egyetlen, ahol a veszprémieknek kellett örülni az egy pontnak.


Garai Péter (jobbról a második)

A másodosztályba való nevezést június 21-én kell leadni a klubnak. Amennyiben a szövetség elfogadja azt, hivatalosan is NB II-es lesz a gárda. Addig azonban még temérdek teendő áll a vezetőség előtt.

– A célunk, hogy a jelenlegi játékosállományt együtt tartsuk, szeretnénk azonban igazolni is, hiszen kevesen vagyunk a keretben. Ráadásul az utánpótlásunknak is nagyobb feladatot jelent az új helyzet. Első körben továbbra is olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik veszprémiek, vagy városi kötődésűek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az induláshoz, illetve a megfelelő szakmai munkához szükséges anyagi hátteret megteremtsük, amely nem lesz könnyű feladat – ismerte el a sportvezető, s hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben a stadion sem alkalmas a másodosztályhoz.


Bajnoki cím 22 év után

A jövő évi célkitűzéssel kapcsolatban egyelőre óvatos a szakvezetés, ám a megszokott, támadószellemű játék továbbra is elvárás.

– Az elképzelésünk, hogy tisztességes, becsületes játékkal a lehető legjobb eredményt érjük el. A legfontosabb pedig, hogy továbbra is játsszuk a futballt, s ne úgy fussunk ki a gyepre, hogy hátha 0-0 lesz, mert arra nem kíváncsi senki. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy gyakran védekezésre kényszerítenek majd minket, hiszen az NB II-ben, s főleg a Nyugati csoportban már sokkal erősebbek az ellenfelek.

Befejezésül a dél-afrikai világbajnokság eddig tapasztalatairól, s a seregszemle kedvenceiről kérdeztük a középpályást.

– Nagyon szeretem az argentinokat, de a spanyolokat tartom a legjobb csapatnak, függetlenül attól, hogy Svájctól vereséget szenvedtek. Egyelőre azt látom, hogy mindenki nagyon óvatos, s hogy a labdarúgás a taktika és a fizikai tényezők irányába tart, amely kissé a játékosság rovására ment.

Dél-Afrikából visszatérve a bakonyba: a bajnokcsapat – várhatóan már az új szerzeményekkel – július 5-én kezdi a felkészülést a következő szezonra.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. tegnap 18:02 MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg labdarúgás MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg A 2022/23-as idényben jelentősen nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagnézőszáma, a magyar válogatottat övező érdeklődés pedig európai szinten is kimagasló volt - többek között ez is kiderült a Magyar Labdarúgó Szövetség által második alkalommal elkészített Professzionális futballkörképből. tegnap 17:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.