Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

Letették az új evangélikus óvoda alapkövét

2023. október 11. 11:31
Az épület energetikai szempontból is korszerűtlen volt, ezért vált szükségessé a lebontása. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek meg, az új épületet pedig a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba a gyerekek. Kedd délután ünnepélyes keretek között az alapkőletételre is sor került.

Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda.

Alapkő-okirat aláírásaAlapkő-okirat aláírása

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya által 2020 márciusában megkötött hosszú távú megállapodás értelmében a kormány – az evangélikus egyház fejlesztési igényeire válaszolva – támogatja új evangélikus egyházi óvodák építését, illetve több meglévő óvoda esetében a modernizációt és a férőhelybővítést.

Az óvoda fenntartói fontosnak tartják, hogy a gyerekek mindennapi nevelése a lehető legzavartalanabb legyen az építkezés alatt is, ezért az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését az óvoda. A munkaterületet augusztus 18-án adták át, a munka – a korábbi épület teljes lebontásával – elkezdődött.

Az ünnepségen részt vett többek között Szemerei János püspök, Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Mészáros Tamás, az egyházkerület felügyelője, Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese, Isó Dorottya és Isó Zoltán, a gyülekezet lelkészei, Rádóczy Ágnes óvodavezető és Leitold József gondnok, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.  Továbbá Ráskai Balázs építész-tervező és Kirschner Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője, Balla Emőke, a gyülekezet felügyelője.

Soltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethezSoltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethez

Az ünnepélyes rendezvény istentisztelettel indult, méghozzá Szemerei János püspök hirdette az igét. Énekekkel működtek közre az óvodások, megalapozva ezzel is a magasztos hangulatot. Ezt követően az ünnepi beszédek következtek. Prőhle Gergely kiemelte, az intézmény fontos szerepet fog betölteni a város életében. Megköszönte a szülőknek, hogy bizalmukba fogadva az intézményt beiratták gyermekeiket.

Porga Gyula polgármester rávilágított, egy város akkor lehet sikeres, ha közösségei erős egységet alkotnak. A gyülekezet is csak tovább mélyíti ezt, így nagyban hozzájárul Veszprém életének gördülékeny működéséhez. Felszólalt még többek között Rádóczy Ágnes óvodavezető, aki köszönetét fejezte ki, s elmondta, az előző épület már jócskán megérett a cserére.

Kapcsolódó cikk
Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda
Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.