Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letették az új evangélikus óvoda alapkövét

2023. október 11. 11:31
Az épület energetikai szempontból is korszerűtlen volt, ezért vált szükségessé a lebontása. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek meg, az új épületet pedig a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba a gyerekek. Kedd délután ünnepélyes keretek között az alapkőletételre is sor került.

Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda.

Alapkő-okirat aláírásaAlapkő-okirat aláírása

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya által 2020 márciusában megkötött hosszú távú megállapodás értelmében a kormány – az evangélikus egyház fejlesztési igényeire válaszolva – támogatja új evangélikus egyházi óvodák építését, illetve több meglévő óvoda esetében a modernizációt és a férőhelybővítést.

Az óvoda fenntartói fontosnak tartják, hogy a gyerekek mindennapi nevelése a lehető legzavartalanabb legyen az építkezés alatt is, ezért az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését az óvoda. A munkaterületet augusztus 18-án adták át, a munka – a korábbi épület teljes lebontásával – elkezdődött.

Az ünnepségen részt vett többek között Szemerei János püspök, Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Mészáros Tamás, az egyházkerület felügyelője, Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese, Isó Dorottya és Isó Zoltán, a gyülekezet lelkészei, Rádóczy Ágnes óvodavezető és Leitold József gondnok, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.  Továbbá Ráskai Balázs építész-tervező és Kirschner Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője, Balla Emőke, a gyülekezet felügyelője.

Soltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethezSoltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethez

Az ünnepélyes rendezvény istentisztelettel indult, méghozzá Szemerei János püspök hirdette az igét. Énekekkel működtek közre az óvodások, megalapozva ezzel is a magasztos hangulatot. Ezt követően az ünnepi beszédek következtek. Prőhle Gergely kiemelte, az intézmény fontos szerepet fog betölteni a város életében. Megköszönte a szülőknek, hogy bizalmukba fogadva az intézményt beiratták gyermekeiket.

Porga Gyula polgármester rávilágított, egy város akkor lehet sikeres, ha közösségei erős egységet alkotnak. A gyülekezet is csak tovább mélyíti ezt, így nagyban hozzájárul Veszprém életének gördülékeny működéséhez. Felszólalt még többek között Rádóczy Ágnes óvodavezető, aki köszönetét fejezte ki, s elmondta, az előző épület már jócskán megérett a cserére.

Kapcsolódó cikk
Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda
Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt választás 2024 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között. 2024. február 15. 11:07 Sikeres évet zárt a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub Sikeres évet zárt a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub Szerda délután az Agórában tartotta közgyűlését a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klub, ahol polgármesteri elismerő oklevelek átadására is sor került. 2024. február 15. 22:08 'A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban' 'A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban' "Veszprémnek van múltja, van jelene és nagyon úgy tűnik, hogy jövője is lesz. A tervek jók, szívesen veszünk részt a megvalósításukban. Látszik a jövőkép és a fejlődés íve Veszprémben. Büszke veszprémi vagyok." - Így reagáltak a cégvezetők és intézményvezetők a polgármerster hétfői bejelentésére, amelyben az idei költségvetés számait és céljait mutatta be. 2024. február 6. 18:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.