Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

Ötvenéves a város első nyugdíjasklubja

2023. október 11. 18:03
Ötvenéves jubileumát ünnepelte a Gizella Nyugdíjasklub szerdán az Agórában.

A klub 1973-ban alakult meg az egykori Dimitrov művelődési ház megnyitásához kapcsolódva, és ezzel – a Honvédség nyugdíjas közösségeit nem számolva – a város első nyitott nyugdíjasklubjaként jött létre. Gizella királyné nevét annak a Vándorfi Viktornak a javaslatára vette fel, aki 1985-től irányította a közösséget. 

A klub fénykorát a ’90-es, kétezres években élte. Miután Veszprém testvérvárosi megállapodást kötött a német Bottroppal a nyugdíjas közösség is szoros kapcsolatot alakított ki az ottani Szürke Párduc nyugdíjas klubbal. Rendszeresek voltak a cserelátogatások, jó barátságok szövődtek a tagok között. Miután 1999-ben Szamosi Károly átvette a klub irányítását, a tagok létszáma a százat is meghaladta – ma ez a szám a negyvenet sem éri el, és ennek nem kis részben a covid az oka, hiszen sokan az egészségügyi kockázattól tartva nem mernek visszatérni a közösségbe. 

A szerdai ünnepségen Porga Gyula polgármester is részt vett. 

vehir.hu
további cikkek
Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53 Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Balaton Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások kialakítására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. 2024. július 12. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.