Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új példaképeket is szereztek a gyerekek az Állatvédelmi Témahéten

2023. október 12. 15:06
Csaknem kéthetes állatvédelmi rendezvénysorozatot tartott idén is a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola, mely csütörtökön díjátadóval zárult, ahol az intézmény hivatalosan is a zoo vörös pandájának örökbefogadójává vált.

A tavalyi nagy érdeklődés után is meghirdette az Állatvédelmi Témahetet Ovádi Péter kormánybiztos, melyhez több veszprémi intézmény, köztük óvodák és iskolák is csatlakoztak.

A Dózsa iskolában ez egyébként már régóta hagyomány. Ökoiskolaként és állatvédő iskolaként évek óta elkötelezettek a környezetvédelem és az élővilág megóvása mellett, melyhez a kormány támogatása nagy lendületet adott – tudtuk meg dr. Koska Hedvigtől, az Állatvédelmi Témahét projektvezetőjétől. Utóbbi kapcsán idén egy csaknem kéthetes rendezvénysorozatot valósítottak meg, amelyben az iskola minden tagja aktívan részt vett.

A programsorozat részeként többek között méhész, erdész és kutyakozmetikus is ellátogatott a gyerekekhez, akik kutyaterápiás foglalkozásokon is részt vehettek. Rendkívül népszerűek voltak az állatvédelemmel kapcsolatos és a veszélyeztetett fajokról szóló filmvetítések is. Ennek részeként, a Jane Godall Intézethez csatlakozva a diákok például megismerkedhettek a híres csimpánzkutató életével és munkásságával, akinek a személyében a gyerekek bevallottan új példaképre találtak, valamint a Veszprémi Állatkert híres Böbe csimpánzáról is érdekes videóanyagokat nézhettek meg. Emellett volt otthoni kis kedvenceket bemutató állat kiállítás, valamint jótékonysági vásárt is rendeztek, melynek bevételéből a Veszprémi Állatkertet kívánja támogatni az iskola a vörös panda örökbefogadásával.

Török László, a zoo ügyvezető igazgatója az örökbefogadásról szóló oklevél átadásakor elárulta, az állatkert alapítása óta eltelt 65 évben most először születtek kispandák, így támogatásuk különösen örömteli.

Az állatvédelem kapcsán egyébként az iskola több pályázatot is hirdetett: rajzokat, digitális anyagokat, videókat, illetve projektmunkákat készíthettek a dózsások. A pályázatra végül több mint 150 alkotás érkezett, melyek készítői közül többen elismerésben részesültek és ajándékokat vehettek át csütörtökön dr. Koska Hedvigtől, Török Lászlótól és Ovádi Pétertől, aki örömét fejezte ki annak kapcsán is, hogy a témahéten országosan már 250 ezer gyereket tudtak bevonni az akcióba, a Dózsában pedig – ahova egykor ő is járt – ennyire odafigyelnek a témára a diákok és az oktatók is.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.