Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C

Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten

2023. október 16. 13:20 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Több mint 250 ezer gyerek vett részt az október 2. és 15. között megrendezett állatvédelmi témahéten.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét 2023-ban is egyértelműen kiemelkedő siker volt, és reméli, hogy a program által nyújtott tapasztalatok hosszú távon is hozzájárulnak a felelős állattartás és az állatvédelem iránti elkötelezettség növekedéséhez az országban. A programsorozat során az ország számos gyermekvédelmi és oktatási intézménye csatlakozott, és több százezer ember számára nyújtott tartalmas élményeket. Fontos tudatosítani a gyermekekben is, hogy az állatokkal tisztelettel és méltósággal bánjanak. A kormánybiztos bejelentette, hogy a program jövőre is folytatódik, jövőre 2024. szeptember 30. és október 13. között rendezik meg.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője hangsúlyozta: az állatok iránti felelős és empatikus viselkedés megalapozása már fiatal korban elengedhetetlen annak érdekében, hogy egy fenntartható és emberséges jövőt teremtsünk mind az emberek, mind az állatok számára. A projektvezető tájékoztatása alapján közvetetten több mint 400 ezer gyermeket értek el a szemléletformáló programok segítségével, melyeket a szervezők és partnerszervezeteik biztosítottak a pedagógusok és a gyermekek számára.

Dr. Koska Hedvig kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét ideje alatt olyan oktatási és gyermekvédelmi intézményeket látogattak meg, ahol korlátozott lehetőség nyílt az állatvédelmi programok szervezésére. A kiválasztott intézményekben interaktív előadást tartottak, ahol többek között azt is megtanulhatták a gyermekek, hogy hogyan lehet megmenteni egy kisállat életét újraélesztés segítségével. A TeAdományozz! adománygyűjtő program alkalmával több mint 10 ezer kilogramm tápadományt ajándékoztak az intézmények a civil állatvédő szervezetek részére, mely kiemelt programja volt az Állatvédelmi Témahétnek.

Ovádi Péter kormánybiztos és dr. Koska Hedvig projektvezető hangsúlyozták: hálával és elismeréssel köszöntik azokat a pedagógusokat, akik önként, szabadidejüket nem kímélve, aktívan vettek részt az Állatvédelmi Témahéten. A program osztatlan sikert aratott határon innen és túl, mely az elhivatott, kreatív pedagógusok nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án? A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre. tegnap 18:23 Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt Lőtt sérüléssel került kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnök – tájékoztatott szlovák médiaforrásokra hivatkozva a BBC. tegnap 15:29 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. tegnap 22:06 A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.