Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten

2023. október 16. 13:20 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Több mint 250 ezer gyerek vett részt az október 2. és 15. között megrendezett állatvédelmi témahéten.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét 2023-ban is egyértelműen kiemelkedő siker volt, és reméli, hogy a program által nyújtott tapasztalatok hosszú távon is hozzájárulnak a felelős állattartás és az állatvédelem iránti elkötelezettség növekedéséhez az országban. A programsorozat során az ország számos gyermekvédelmi és oktatási intézménye csatlakozott, és több százezer ember számára nyújtott tartalmas élményeket. Fontos tudatosítani a gyermekekben is, hogy az állatokkal tisztelettel és méltósággal bánjanak. A kormánybiztos bejelentette, hogy a program jövőre is folytatódik, jövőre 2024. szeptember 30. és október 13. között rendezik meg.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője hangsúlyozta: az állatok iránti felelős és empatikus viselkedés megalapozása már fiatal korban elengedhetetlen annak érdekében, hogy egy fenntartható és emberséges jövőt teremtsünk mind az emberek, mind az állatok számára. A projektvezető tájékoztatása alapján közvetetten több mint 400 ezer gyermeket értek el a szemléletformáló programok segítségével, melyeket a szervezők és partnerszervezeteik biztosítottak a pedagógusok és a gyermekek számára.

Dr. Koska Hedvig kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét ideje alatt olyan oktatási és gyermekvédelmi intézményeket látogattak meg, ahol korlátozott lehetőség nyílt az állatvédelmi programok szervezésére. A kiválasztott intézményekben interaktív előadást tartottak, ahol többek között azt is megtanulhatták a gyermekek, hogy hogyan lehet megmenteni egy kisállat életét újraélesztés segítségével. A TeAdományozz! adománygyűjtő program alkalmával több mint 10 ezer kilogramm tápadományt ajándékoztak az intézmények a civil állatvédő szervezetek részére, mely kiemelt programja volt az Állatvédelmi Témahétnek.

Ovádi Péter kormánybiztos és dr. Koska Hedvig projektvezető hangsúlyozták: hálával és elismeréssel köszöntik azokat a pedagógusokat, akik önként, szabadidejüket nem kímélve, aktívan vettek részt az Állatvédelmi Témahéten. A program osztatlan sikert aratott határon innen és túl, mely az elhivatott, kreatív pedagógusok nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.