Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

1956 hősöket adott egy olyan korban, ami antihősökkel volt tele

2023. október 23. 11:55
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet is megtartotta október 23-ai megemlékezését Veszprémben a rendőrkapitányság épületében. Az ünnepségen elhangzott, hogy Magyarországnak ma is küzdeni kell a szuveneritásáért és az európai egyesült államok víziója ellen.

Hétfő délelőtt a Veszprém vármegyei Rendőr-főkapitányságon gyűltek a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet tagjai, valamint városi és megyei elöljárók, rendőrségi vezetők, illetve Suri Kálmán személyében egy ma is élő 56-os forradalmár is jelen volt.

A megjelenteket Pintér Kornél, a szervező szövetség elnöke köszöntötte, majd egy hatodik osztályos kislány, Pintér Zselyke Ida mondta el Sipkay Barna Üzenet című versét.

Az ünnepség további részében Kovács Áron, önkormányzati képviselő mondott beszédet. Ő úgy fogalmazott, Magyarországnak geopolitikai adottságai miatt sosem a birodalomépítés jutott osztályrészül, hanem időről időre forradalmak és szabadságharcot megvívásával a saját függetlenségének kiharcolása. Ezt hol fegyverekkel, hol jogi úton vívta ki.

1956-ról úgy nyilatkozott, mint egy olyan esemény, aminek a későbbi rendszerváltásban is nagy szerepe volt, hiszen bebizonyosodott, hogy meg lehet rendgetni egy olyan villághatalmat is, mint a Szovjetunió.

1956 kiemelkedik a forradalmaink közül, hősöket adott egy olyan korban, ami tele volt antihősökkel, mondta Kovács Áron.

A jelen korról úgy fogalmazott, ma globalista nyomással próbálják elvenni Magyarország szuverenitását azok, akik európai egyesült államokban gondolkodnak. Ennek konkrét jelei a migránsok betelepítése, vagy éppen a külföldről pénzelt hazai politikai pártok. Ezellen 56 öröksége miatt is minden nap küzdeni, zárta gondolatait a képviselő.

A jelenlévők ezután megkoszorúzták az épületben található emlékművet.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.