Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Különleges és modern – a Pannon Egyetem új címere

2023. november 7. 17:44
A Pannon Egyetem megújult alsó campusának utolsó eleme is a helyére került, a régi mozaik logó helyett egy sokkal modernebb külsejű címert avattak fel az ,,A” épület előtt kedd délelőtt.
 

Az egyetem friss grafikai arculatát ábrázoló op-art jellegű installáció az egyetem nagy múltú üvegipari utánpótlásképzését és a most indult üveg szakirányú képzését is szimbolizálja.

Dr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellárDr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellár

Dr. Gelencsér András, az egyetem rektora az ünnepélyes átadón tartott köszöntőbeszédében kifejtette, hogy nem csupán az üvegtechnológiát hivatott bemutatni az új logó a Pannon Egyetem életében, hanem magának az üvegnek az elvitathatatlan szerepét a tudomány fejlődésében – elég a mikroszkóp lencséire, vagy a teleszkópok objektívére gondolni. A veszprémi egyetem pedig jelentős szerepet vívott ki magának a tudomány világában, nemzetközi színtereken is, így az installáció ezt az alapkapcsolatot is tükrözi.

A Pannon Egyetemen jelentős fejlesztések és felújítások zajlottak az elmúlt években, a folyamatos belső megújulás mellett modern infrastruktúrát építettünk ki, így immár az egyetem külseje megfelelően illik annak hírnevéhez is – mondta el Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja az eseményen.

A kancellár kiemelte: a címer tökéletesen testesíti meg magát az egyetemet, hiszen a hagyományokat őrizve, de a megújulás jegyében méltó utódja született a logónak.

A címert Borbás Dorka Ferenczy-díjas üvegművész készítette, akinek több nagyméretű installációja is megtalálható országszerte a közterületeken, maga az egyetem részére készült alkotás pedig a „látszik és nem látszik, káosz és rend” szellemében készült el.

Az installáció különlegessége a mozgásban rejlik, ahogy elsétálunk előtte rajzolódik ki az egyetem logója, illetve az üveghasábok a napsütésben prizmaként bontják meg a fényt.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. tegnap 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   tegnap 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? tegnap 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   2024. május 5. 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.