Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Különleges és modern – a Pannon Egyetem új címere

2023. november 7. 17:44
A Pannon Egyetem megújult alsó campusának utolsó eleme is a helyére került, a régi mozaik logó helyett egy sokkal modernebb külsejű címert avattak fel az ,,A” épület előtt kedd délelőtt.
 

Az egyetem friss grafikai arculatát ábrázoló op-art jellegű installáció az egyetem nagy múltú üvegipari utánpótlásképzését és a most indult üveg szakirányú képzését is szimbolizálja.

Dr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellárDr. Gelencsér András rektor, Borbás Dorka üvegművész, Csillag Zsolt kancellár

Dr. Gelencsér András, az egyetem rektora az ünnepélyes átadón tartott köszöntőbeszédében kifejtette, hogy nem csupán az üvegtechnológiát hivatott bemutatni az új logó a Pannon Egyetem életében, hanem magának az üvegnek az elvitathatatlan szerepét a tudomány fejlődésében – elég a mikroszkóp lencséire, vagy a teleszkópok objektívére gondolni. A veszprémi egyetem pedig jelentős szerepet vívott ki magának a tudomány világában, nemzetközi színtereken is, így az installáció ezt az alapkapcsolatot is tükrözi.

A Pannon Egyetemen jelentős fejlesztések és felújítások zajlottak az elmúlt években, a folyamatos belső megújulás mellett modern infrastruktúrát építettünk ki, így immár az egyetem külseje megfelelően illik annak hírnevéhez is – mondta el Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja az eseményen.

A kancellár kiemelte: a címer tökéletesen testesíti meg magát az egyetemet, hiszen a hagyományokat őrizve, de a megújulás jegyében méltó utódja született a logónak.

A címert Borbás Dorka Ferenczy-díjas üvegművész készítette, akinek több nagyméretű installációja is megtalálható országszerte a közterületeken, maga az egyetem részére készült alkotás pedig a „látszik és nem látszik, káosz és rend” szellemében készült el.

Az installáció különlegessége a mozgásban rejlik, ahogy elsétálunk előtte rajzolódik ki az egyetem logója, illetve az üveghasábok a napsütésben prizmaként bontják meg a fényt.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.