Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
25°C

Új műfüves focipályát adtak át az egyetem felső kampuszán

2023. november 8. 13:47
Kedd este az egyetemi házibajnokság soron következő fordulója előtt ünnepélyes keretek között adták át a Pannon Egyetem felső kampuszán lévő pályát, ami egyébként a város számára is nyitott.

Elsőként a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András köszöntötte a megjelenteket, s kiemelte, az egyetem mindig is fókuszba helyezte a sportot. Az elsők között volt, ahol a kötelező testnevelés bevezetésre került anno, ehhez persze a tárgyi feltételek is szükségesek voltak. Gelencsér bízik abban, hogy a pálya kellő módon ki lesz használva, bár ahogy a Pannon Egyetem sportvilágát ismerjük úgy véli, nem kell aggódni, hogy nem lesz rá igény.

Finta Péter – a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság részéről – rávilágított, remek lehetőség a foci szerelmeseinek, hogy most már normális időben, este is lehet játszani, hiszen a pálya körül lévő fények ezt lehetővé teszik. Az egyetemen jelenleg tizenhárom csapat van, ami azt jelenti, hogy több mint százötven hallgató járhat mostantól a Pannon Egyetem felső kampuszán található műfüves pályára, noha nem csupán nekik szól ez a lehetőség. Cél, hogy a szabadidős sport még népszerűbb legyen városunkban.

Az elmúlt időszakban számos, az egyetem fejlesztésével kapcsolatos sajtótájékoztató/ünnepélyes átadó volt – kezdte meg beszédét Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja. Örül annak, hogy a sportolási lehetőség az egyetemen kiemelkedő, ami a továbbtanulni vágyó középiskolásoknál döntő tényező lehet a Pannon mellett.

Palotai Nándor, a VESC szakosztályvezetője kiemelte, a város felől már nagyon sok megkeresés érkezett, ami a pálya használatáról szólt, tehát már kiderült, hogy igencsak nagy az érdeklődés. A város számára tehát nyitott, előzetes egyeztetés szükséges.

A Se villa, se kanál és a Taktaharkány SE meccs elindítására, valamint a pálya hivatalos megnyitására Gelencsér András rektor szó szerint megadta a kezdőrúgást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Együtt a Palotai családért! Palotai Nándor Együtt a Palotai családért! A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Vármegyei Igazgatósága gyűjtést szervez a kedden elhunyt labdarúgóedző, a négygyermekes Palotai Nándor családja számára. 2024. július 4. 18:44 Elhunyt Palotai Nándor gyászhír Elhunyt Palotai Nándor Palotai Nándor, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság versenybizottságának elnöke hosszan tartó, méltósággal viselt betegsége után kedden délután örökre megpihent. 2024. július 3. 10:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.