Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C

A mesterséges intelligencia a témája a XI. Music Hungarynak

2023. november 8. 15:23
Szerda délelőtt hivatalosan is megnyitották a XI. Music Hungary Konferenciát, a veszprémi Hangvillában. A téma idén: Mi és Ti, azaz a mesterséges intelligencia, valamint a természetes intelligencia a zeneiparban.

Elsőként Porga Gyula polgármester köszöntötte a zene szakembereit. Kiemelte, ez már a negyedik alkalom, hogy a királynék városa adhat otthont a rendezvénynek, nagy öröm ez Veszprémnek. Az Európa Kulturális Fővárosa program alapvető céljai közt szerepelt és szerepel most is, hogy közösségépítő szerepe legyen, ahol fontosak a találkozások. Ehhez tér kell, valamint apropó. Ez a rendezvény éppen erre példa: a beszélgetésekből gondolatok, a gondolatokból tettek lesznek.

Weyer Balázs, a Music Hungary szövetség elnöke is felszólalt. Úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a királynék városában jó otthonra lelt a rendezvény, hiszen Veszprém 2019-ben elnyerte az UNESCO Zene Városa címet, amivel egyedüli magyar városként büszkélkedhet. Weyer folytatta, a konferencia témája a mesterséges intelligencia a zeneiparban, noha fontos magunkat emlékeztetni, hogy a zene valójában ember által szervezett hang. A rendezvényen nem cél sem ítélkezni, sem pedig az egekig magasztalni az MI-t.

Weyer felhívta a figyelmet az évente változó kurátori rendszerre: idén Márton András, a KFT zenésze felel a programért. Márton több meglepetéssel is készült a megnyitóra, például egy MI által írt beszéddel is. Természetesen azért Márton András gondolatai is teret nyertek: a zenész rávilágított, a mesterséges intelligencia is egy állomása a technikai fejlődésnek, amiről fontos beszélni. Ez a konferencia épp erről szól majd, a teljes program itt olvasható.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. 2024. július 20. 13:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.