Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

A mesterséges intelligencia a témája a XI. Music Hungarynak

2023. november 8. 15:23
Szerda délelőtt hivatalosan is megnyitották a XI. Music Hungary Konferenciát, a veszprémi Hangvillában. A téma idén: Mi és Ti, azaz a mesterséges intelligencia, valamint a természetes intelligencia a zeneiparban.

Elsőként Porga Gyula polgármester köszöntötte a zene szakembereit. Kiemelte, ez már a negyedik alkalom, hogy a királynék városa adhat otthont a rendezvénynek, nagy öröm ez Veszprémnek. Az Európa Kulturális Fővárosa program alapvető céljai közt szerepelt és szerepel most is, hogy közösségépítő szerepe legyen, ahol fontosak a találkozások. Ehhez tér kell, valamint apropó. Ez a rendezvény éppen erre példa: a beszélgetésekből gondolatok, a gondolatokból tettek lesznek.

Weyer Balázs, a Music Hungary szövetség elnöke is felszólalt. Úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a királynék városában jó otthonra lelt a rendezvény, hiszen Veszprém 2019-ben elnyerte az UNESCO Zene Városa címet, amivel egyedüli magyar városként büszkélkedhet. Weyer folytatta, a konferencia témája a mesterséges intelligencia a zeneiparban, noha fontos magunkat emlékeztetni, hogy a zene valójában ember által szervezett hang. A rendezvényen nem cél sem ítélkezni, sem pedig az egekig magasztalni az MI-t.

Weyer felhívta a figyelmet az évente változó kurátori rendszerre: idén Márton András, a KFT zenésze felel a programért. Márton több meglepetéssel is készült a megnyitóra, például egy MI által írt beszéddel is. Természetesen azért Márton András gondolatai is teret nyertek: a zenész rávilágított, a mesterséges intelligencia is egy állomása a technikai fejlődésnek, amiről fontos beszélni. Ez a konferencia épp erről szól majd, a teljes program itt olvasható.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.