Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C

Bejárták a Márkó-Bánd közötti új bicikliutat

2023. november 11. 20:32
Szombat reggel tartották a „Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken” elnevezésű projekt záró rendezvényét.

A bándi látógatóközpontból indult a túra, majd a Márkói malomhídnál megállót tartottak, ahol a projekt részleteit ismertették. S ha már bicikliút avatás, akkor nem maradhatott el a kerékpáros közlekedés népszerűsítése sem, így az avatás most valóban szó szerint értendő, köszönhető ez a Tekerj a Zöldben!-nek. A kivitelezésért a COLAS Út Építőipari Zrt. felelt, s Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, remek munkát végeztek az ország egyik legszebb nyomvonalú bicikliútján.

Ovádi hozzátette, egy kerékpárút nem csak a településeket, de az embereket is összeköti, ez igaz a szóban forgó együttműködésre is: Veszprém-Márkó-Bánd hármasára. A legjobb visszacsatoló tényező, hogy mennyien használják az utat, folytatta az országgyűlési képviselő, majd hozzá tette, már most rengetegen választják, többek között alkalmas adott esetben a munkahely eléréséhez, de sokan sportolási lehetőségként tekintenek rá.

Ovádi kiemelte, olyan nagy volt már erre az igény, hogy hamar prioritássá vált a kerékpárút megvalósítása. Az országgyűlési képviselő megköszönte azoknak, akiknek igénye volt az út megépítésére.

Hartmann Antal márkói polgármester is felszólalt: pontosan tizenhárom éve kezdődött a település megfiatalítása, s ezen évek alatt igencsak megnőtt az igény a bicikliútra. Hartmann örömmel konstatálta, hogy már nagyon sokan használják. Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere kiemelte, valóban rendkívül nagy népszerűségnek örvend az út, s bízik a folytatásban.

Felszólalt még Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém kft. részéről, s ígértet tett az út folytatására Szentgál irányába. Ahogy utalt rá, sok-sok évbe telt az előkészítés, ugyanis nem volt egyszerű, hiszen számos ingatlant, s különböző besorolású területet érint a nyomvonal.

Az avatás folytatódott, s a veszprémi Bakony Expóig vezetett.

Fotók: Máhl Kornél

Szabó Eszter
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.