Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bejárták a Márkó-Bánd közötti új bicikliutat

2023. november 11. 20:32
Szombat reggel tartották a „Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken” elnevezésű projekt záró rendezvényét.

A bándi látógatóközpontból indult a túra, majd a Márkói malomhídnál megállót tartottak, ahol a projekt részleteit ismertették. S ha már bicikliút avatás, akkor nem maradhatott el a kerékpáros közlekedés népszerűsítése sem, így az avatás most valóban szó szerint értendő, köszönhető ez a Tekerj a Zöldben!-nek. A kivitelezésért a COLAS Út Építőipari Zrt. felelt, s Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, remek munkát végeztek az ország egyik legszebb nyomvonalú bicikliútján.

Ovádi hozzátette, egy kerékpárút nem csak a településeket, de az embereket is összeköti, ez igaz a szóban forgó együttműködésre is: Veszprém-Márkó-Bánd hármasára. A legjobb visszacsatoló tényező, hogy mennyien használják az utat, folytatta az országgyűlési képviselő, majd hozzá tette, már most rengetegen választják, többek között alkalmas adott esetben a munkahely eléréséhez, de sokan sportolási lehetőségként tekintenek rá.

Ovádi kiemelte, olyan nagy volt már erre az igény, hogy hamar prioritássá vált a kerékpárút megvalósítása. Az országgyűlési képviselő megköszönte azoknak, akiknek igénye volt az út megépítésére.

Hartmann Antal márkói polgármester is felszólalt: pontosan tizenhárom éve kezdődött a település megfiatalítása, s ezen évek alatt igencsak megnőtt az igény a bicikliútra. Hartmann örömmel konstatálta, hogy már nagyon sokan használják. Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere kiemelte, valóban rendkívül nagy népszerűségnek örvend az út, s bízik a folytatásban.

Felszólalt még Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém kft. részéről, s ígértet tett az út folytatására Szentgál irányába. Ahogy utalt rá, sok-sok évbe telt az előkészítés, ugyanis nem volt egyszerű, hiszen számos ingatlant, s különböző besorolású területet érint a nyomvonal.

Az avatás folytatódott, s a veszprémi Bakony Expóig vezetett.

Fotók: Máhl Kornél

Szabó Eszter
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.