Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Leállt és valószínűleg újra sem indul a péti Nitrogénművek

2023. november 14. 9:04 // Forrás: Nyitókép: Index.hu
Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy csak egy hónapra áll le Pétfürdőn a műtrágyagyártás, de a tulajdonos legfrissebb nyilatkozata szerint nem is tervezik az újraindítást, így 93 év után befejezheti a működését a Nitrogénművek.

Bige László, a péti Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója az Agrárszektornak mondta el, hogy november 6-án egy hónapra valóban leállították a termelést a gyárban, azonban jelen állás szerint ez nem csak a tervezett egy hónapig tart. Ellenkezőleg, nem is tervezik az újraindítását.

A döntés mögött a júliusban megjelent, a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására vonatkozó rendelet áll, mondta a portálnak Bige. Ez olyan adóterhet jelentett a cégnek, amely veszteségessé tette a gyártást és semmilyen formában nem sikerült kigazdálkodnia a cégnek, mondta el a cégvezető. Sajtóértesülések szerint a mostani döntés ezer ember munkahelyét érinti.

A Nitrogénművek, amely a Bige Holding Csoport tagja, tehát Bige László egyben a cég többségi tulajdonosának is tekinthető a hazai műtrágyapiacon 60%-os részesedéssel bír. A tavalyi nettó árbevételük meghaladta a 182 000 000 ezer forintot és akkor még közel 30 milliárd forint nyereséget is termeltek. Bige László  pedig évek óta rendszeresen felkerül a leggazdagabb magyar emberek listájára.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.