Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mik szükségesek az ausztriai vállalkozás működtetéséhez?

2023. november 14. 11:38
Egyre többen kacsingatnak a külföldi piacra lépés felé, ennek pedig számos oka lehet. Az Európai Unió egy hatalmas piac, így a tagországok vállalkozóinak kecsegtető lehet az, hogy egy nagyobb vagy fejlettebb országban kínálják a termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy egyéni vállalkozóként sokkal szélesebb körű juttatások érhetők el, mint hazánkban. Akár cégalapítás, akár egyéni vállalkozás indítása a cél, egy biztos: helyi szakértő segítségére lesz szükséged.

Az osztrák vállalkozás létrehozásának feltételei

Mind az egyéni vállalkozást indításához, mind pedig cégalapítás esetében az OMIP székhelyszolgáltatással segíti az üzleti folyamatot, mivel ez minden esetben egy kötelező elem. A cégalapításhoz ezenkívül mindenképpen ki kell választani a vállalkozási formát, ami az egyéni vállalkozás mellett lehet GmbH, ami a hazai Kft.-nek felel meg, GmbH & Co KG, ami a Kft. és a Bt. keveréke, valamint AG, ami a hazai Rt. megfelelője.

A cégalapításban erre specializálódott cégek tudnak segítséget nyújtani, akik amellett, hogy tisztában vannak az összes adminisztratív teendővel, még adózási és egyéb tanácsokkal is segítik a vállalkozásodat.

Az ausztriai vállalkozás előnyei

Ausztria gazdasága fejlett és stabil, így üzletileg biztos alapnak számít. A jogrendszer segíti a vállalkozások működését, kiszámítható, valamint osztrák cégként az Európa más országaiba tervezett piacra lépés is könnyebb. A vállalkozások jelentős adókedvezményekben részesülhetnek, rengeteg pályázati lehetőség van és alacsonyak az adóterhek.

Az ország vásárlóereje erős, mivel az életszínvonal magas, így a fogyasztás is magas minden iparágban, ezenkívül a szakképzett és motivált munkaerő is hozzájárulhat a cég sikeréhez.

A székhelyszolgáltatás jelentősége

A vállalkozásoknak mindenképpen rendelkezni kell székhellyel és ez nem lehet egy egyszerű postafiók. A székhely szerepe az, hogy ott elérhetőnek kell lennie a vállalat papírjainak, dokumentációjának, hiszen az adóhatóság bármikor betoppanhat egy ellenőrzésre. Valós, fizikai helyszínről van tehát szó, amit a legegyszerűbben székhelyszolgáltatással tudunk elérni, hiszen ez alkalmas arra, hogy folyamatos jelenlétet biztosítson az ellenőrzés számára.

Miért célszerű ausztriai egyéni vállalkozást indítani?

Az osztrák vállalkozók részesülhetnek azokban a juttatásokban, melyek a munkavállalók számára is elérhetők, így sokkal előnyösebb az anyagi lehetőségük, mint hazánkban. Magasabb nyugdíj várható, fejlettebb egészségügyi rendszert lehet igénybe venni és járnak az osztrák családi juttatások is, mint a családi pótlék vagy a GYES. Vannak engedélyhez kötött, illetve szakképzettséghez kötött tevékenységek, így mindenképpen informálódni kell, mielőtt belevágunk.

Az ausztriai cégalapításhoz nem kell más, mint egy jó ötlet, vagy meglévő sikeres tevékenységünk kiterjesztése, valamint egy gyakorlott vállalkozás, aki a cégalapítás minden egyes lépésben segítségünkre lesz.

vehir.hu
további cikkek
Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 Veszprémben is lendítettek egyet a magyar gazdaság kerekén gazdaság Veszprémben is lendítettek egyet a magyar gazdaság kerekén Koronavírus, háború, infláció, energiaválság… sorban ezek a válságok sújtották a világ valamennyi gazdaságát, köztük a magyarországit is. Erre reagálva hazánk vállalkozói érdekvédelmi szervezetei közösen léptek fel, hogy különböző eszközeikkel segítsék a kkv-szektor tagjait. Ennek egyik állomása volt a csütörtökön Veszprémben megtartott fórum. 2023. április 28. 11:48 A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben egészségügy A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben Megnyitott a Triton Life magánegészségügyi központ veszprémi diagnosztikai centrumja. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak ez a hetedik vidéki központja, hosszú távon pedig régiós szerepvállalásra készülnek. Alapelvüket úgy fogalmazták meg a pénteki megnyitón, mint hogy „a beteg érdeke mindenek felett”. 2023. április 14. 15:47 Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók Vállalkozói fórumot tartottak a héten. 2022. január 16. 8:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.