Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
15°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
15°C

A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat”

2023. november 14. 21:29
A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.
 

A rendezvény névadó kiadványa a főszervező mellett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében készült el, célja, hogy bemutassa a megye gazdasági eredményeit és helyzetét, a legkiemelkedőbb vállalkozásokat, élén a TOP300-as listával.

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a résztvevőket, majd az esemény első előadója, Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója ismertette a jelenlévőkkel a TOP vállalkozások 2022-es eredményeit, és szót ejtett a legnagyobb kihívásról, az inflációról és az abból adódó problémákról is.

Dr. Markovszky GyörgyDr. Markovszky György

Dr. Markovszky György, a kamara elnöke beszélt a kiadványról, mely úgy próbálja reflektorfénybe állítani a megye gazdasági szereplőit, hogy közben reális képet kaphassunk a gazdasági folyamatok rendjéről is. Elmondása szerint a TOP300 egyre nagyobb arányban van jelen, az élenjáró vállalkozások képviselik az árbevétel 80%-át a megye gazdasági egészében. 2015-ben 580 millió forinttal lehetett felkerülni a listára, 2022-ben ehhez már 1 milliárd 93 ezer forint volt szükséges.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András is felkérést kapott, hogy ismertesse az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeit, melyek középpontjában a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások, a mesterséges intelligencia, és az aktív vállalati kapcsolatok állnak. A rektor kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmény szerepe kiemelkedő fontosságú a régió életében, hiszen olyan szellemi potenciált tart fent, amely megnyilvánul a gazdasági eseményekben is.

Boross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjainBoross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjain

Az előadások után elsőként a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" adták át, nagyvállalati kategóriában, melyet Boross Ottó ügyvezető vett át, a nyertes VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. képviseletében. A vállalkozás tevékenysége az építőipari kivitelezés minden szegmensét felöleli, többek között olyan meghatározó projektek tartoznak a nevükhöz, mint például az ActiCity és a hozzátartozó parkolóház, a Pannon Egyetem veszprémi campusához tartozó felújítások -  terepszint alatti parkolóház, megújuló és új építésű felszíni parkolók, és új multifunkcionális sportpályák -, a Deák Ferenc utcai foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ, vagy például Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje, amely során a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékén egybefüggő sétálóövezetet alakítottak ki, szabadidős lehetőségekkel kiegészítve.

,,Alázatosság és őszinteség a szakma, a kollégák, a partnerek és a megrendelők irányába. Ezek azok az erények, amelyek kezdetben megerősítették a VEMÉVSZER-t, később pedig a legnagyobbak közé emelték.(...) Ezek az értékek, amelyeket még az alapítóink fektettek le, a mai napig változatlanok" - nyilatkozta az ügyvezető a kiadvány lapjain, amikor a cég 30 éves sikertörténetéről kérdezték.

Dr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztőDr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztő

Szintén a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" kisvállalati kategóriábanLANTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta meg, akik a számítástechnika, a hálózatépítés és a telekommunikáció területén szereztek elismertséget.

Dr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató SándorDr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató Sándor

A Pannon Egyetem és a kamara "Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díját" 2023-ban a Silver Frog Informatikai Kft. érdemelte ki, a díjat az alapító-ügyvezető Pató Sándor vette át.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. ma 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.