Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat”

2023. november 14. 21:29
A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.
 

A rendezvény névadó kiadványa a főszervező mellett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében készült el, célja, hogy bemutassa a megye gazdasági eredményeit és helyzetét, a legkiemelkedőbb vállalkozásokat, élén a TOP300-as listával.

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a résztvevőket, majd az esemény első előadója, Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója ismertette a jelenlévőkkel a TOP vállalkozások 2022-es eredményeit, és szót ejtett a legnagyobb kihívásról, az inflációról és az abból adódó problémákról is.

Dr. Markovszky GyörgyDr. Markovszky György

Dr. Markovszky György, a kamara elnöke beszélt a kiadványról, mely úgy próbálja reflektorfénybe állítani a megye gazdasági szereplőit, hogy közben reális képet kaphassunk a gazdasági folyamatok rendjéről is. Elmondása szerint a TOP300 egyre nagyobb arányban van jelen, az élenjáró vállalkozások képviselik az árbevétel 80%-át a megye gazdasági egészében. 2015-ben 580 millió forinttal lehetett felkerülni a listára, 2022-ben ehhez már 1 milliárd 93 ezer forint volt szükséges.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András is felkérést kapott, hogy ismertesse az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeit, melyek középpontjában a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások, a mesterséges intelligencia, és az aktív vállalati kapcsolatok állnak. A rektor kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmény szerepe kiemelkedő fontosságú a régió életében, hiszen olyan szellemi potenciált tart fent, amely megnyilvánul a gazdasági eseményekben is.

Boross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjainBoross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjain

Az előadások után elsőként a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" adták át, nagyvállalati kategóriában, melyet Boross Ottó ügyvezető vett át, a nyertes VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. képviseletében. A vállalkozás tevékenysége az építőipari kivitelezés minden szegmensét felöleli, többek között olyan meghatározó projektek tartoznak a nevükhöz, mint például az ActiCity és a hozzátartozó parkolóház, a Pannon Egyetem veszprémi campusához tartozó felújítások -  terepszint alatti parkolóház, megújuló és új építésű felszíni parkolók, és új multifunkcionális sportpályák -, a Deák Ferenc utcai foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ, vagy például Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje, amely során a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékén egybefüggő sétálóövezetet alakítottak ki, szabadidős lehetőségekkel kiegészítve.

,,Alázatosság és őszinteség a szakma, a kollégák, a partnerek és a megrendelők irányába. Ezek azok az erények, amelyek kezdetben megerősítették a VEMÉVSZER-t, később pedig a legnagyobbak közé emelték.(...) Ezek az értékek, amelyeket még az alapítóink fektettek le, a mai napig változatlanok" - nyilatkozta az ügyvezető a kiadvány lapjain, amikor a cég 30 éves sikertörténetéről kérdezték.

Dr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztőDr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztő

Szintén a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" kisvállalati kategóriábanLANTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta meg, akik a számítástechnika, a hálózatépítés és a telekommunikáció területén szereztek elismertséget.

Dr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató SándorDr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató Sándor

A Pannon Egyetem és a kamara "Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díját" 2023-ban a Silver Frog Informatikai Kft. érdemelte ki, a díjat az alapító-ügyvezető Pató Sándor vette át.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében kedden ma 14:08 Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga, állatvédelmi képzéssorozat indult jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából Az alapítvány 2024 júniusától folyamatosan tölti fel honlapjára a jogalkalmazókat segítő, összesen több mint 1400 oldalas állatvédelmi információs kiadványait, amelyek bárki által térítésmentesen letölthetőek. tegnap 10:56 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.