Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat”

2023. november 14. 21:29
A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.
 

A rendezvény névadó kiadványa a főszervező mellett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében készült el, célja, hogy bemutassa a megye gazdasági eredményeit és helyzetét, a legkiemelkedőbb vállalkozásokat, élén a TOP300-as listával.

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a résztvevőket, majd az esemény első előadója, Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója ismertette a jelenlévőkkel a TOP vállalkozások 2022-es eredményeit, és szót ejtett a legnagyobb kihívásról, az inflációról és az abból adódó problémákról is.

Dr. Markovszky GyörgyDr. Markovszky György

Dr. Markovszky György, a kamara elnöke beszélt a kiadványról, mely úgy próbálja reflektorfénybe állítani a megye gazdasági szereplőit, hogy közben reális képet kaphassunk a gazdasági folyamatok rendjéről is. Elmondása szerint a TOP300 egyre nagyobb arányban van jelen, az élenjáró vállalkozások képviselik az árbevétel 80%-át a megye gazdasági egészében. 2015-ben 580 millió forinttal lehetett felkerülni a listára, 2022-ben ehhez már 1 milliárd 93 ezer forint volt szükséges.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András is felkérést kapott, hogy ismertesse az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeit, melyek középpontjában a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások, a mesterséges intelligencia, és az aktív vállalati kapcsolatok állnak. A rektor kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmény szerepe kiemelkedő fontosságú a régió életében, hiszen olyan szellemi potenciált tart fent, amely megnyilvánul a gazdasági eseményekben is.

Boross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjainBoross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjain

Az előadások után elsőként a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" adták át, nagyvállalati kategóriában, melyet Boross Ottó ügyvezető vett át, a nyertes VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. képviseletében. A vállalkozás tevékenysége az építőipari kivitelezés minden szegmensét felöleli, többek között olyan meghatározó projektek tartoznak a nevükhöz, mint például az ActiCity és a hozzátartozó parkolóház, a Pannon Egyetem veszprémi campusához tartozó felújítások -  terepszint alatti parkolóház, megújuló és új építésű felszíni parkolók, és új multifunkcionális sportpályák -, a Deák Ferenc utcai foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ, vagy például Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje, amely során a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékén egybefüggő sétálóövezetet alakítottak ki, szabadidős lehetőségekkel kiegészítve.

,,Alázatosság és őszinteség a szakma, a kollégák, a partnerek és a megrendelők irányába. Ezek azok az erények, amelyek kezdetben megerősítették a VEMÉVSZER-t, később pedig a legnagyobbak közé emelték.(...) Ezek az értékek, amelyeket még az alapítóink fektettek le, a mai napig változatlanok" - nyilatkozta az ügyvezető a kiadvány lapjain, amikor a cég 30 éves sikertörténetéről kérdezték.

Dr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztőDr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztő

Szintén a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" kisvállalati kategóriábanLANTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta meg, akik a számítástechnika, a hálózatépítés és a telekommunikáció területén szereztek elismertséget.

Dr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató SándorDr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató Sándor

A Pannon Egyetem és a kamara "Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díját" 2023-ban a Silver Frog Informatikai Kft. érdemelte ki, a díjat az alapító-ügyvezető Pató Sándor vette át.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.