Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A VEMÉV-SZER Kft. kapta az ”Év Vállalkozása Díjat”

2023. november 14. 21:29
A 2023-as TOP 100+200 kiadványnak a díjátadóval egybekötött bemutató rendezvényét november 14-én tartották meg, immár tizenhatodik alkalommal. A megye gazdasági életének kiemelt eseményét a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, melyen a térség vezető vállalkozásainak képviselői, meghatározó gazdasági és innovációs szereplői vesznek részt.
 

A rendezvény névadó kiadványa a főszervező mellett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal és a Napló együttműködésében készült el, célja, hogy bemutassa a megye gazdasági eredményeit és helyzetét, a legkiemelkedőbb vállalkozásokat, élén a TOP300-as listával.

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a résztvevőket, majd az esemény első előadója, Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója ismertette a jelenlévőkkel a TOP vállalkozások 2022-es eredményeit, és szót ejtett a legnagyobb kihívásról, az inflációról és az abból adódó problémákról is.

Dr. Markovszky GyörgyDr. Markovszky György

Dr. Markovszky György, a kamara elnöke beszélt a kiadványról, mely úgy próbálja reflektorfénybe állítani a megye gazdasági szereplőit, hogy közben reális képet kaphassunk a gazdasági folyamatok rendjéről is. Elmondása szerint a TOP300 egyre nagyobb arányban van jelen, az élenjáró vállalkozások képviselik az árbevétel 80%-át a megye gazdasági egészében. 2015-ben 580 millió forinttal lehetett felkerülni a listára, 2022-ben ehhez már 1 milliárd 93 ezer forint volt szükséges.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András is felkérést kapott, hogy ismertesse az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeit, melyek középpontjában a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások, a mesterséges intelligencia, és az aktív vállalati kapcsolatok állnak. A rektor kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmény szerepe kiemelkedő fontosságú a régió életében, hiszen olyan szellemi potenciált tart fent, amely megnyilvánul a gazdasági eseményekben is.

Boross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjainBoross Ottó ügyvezető és a VEMÉV-SZER Kft. a kiadvány lapjain

Az előadások után elsőként a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" adták át, nagyvállalati kategóriában, melyet Boross Ottó ügyvezető vett át, a nyertes VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. képviseletében. A vállalkozás tevékenysége az építőipari kivitelezés minden szegmensét felöleli, többek között olyan meghatározó projektek tartoznak a nevükhöz, mint például az ActiCity és a hozzátartozó parkolóház, a Pannon Egyetem veszprémi campusához tartozó felújítások -  terepszint alatti parkolóház, megújuló és új építésű felszíni parkolók, és új multifunkcionális sportpályák -, a Deák Ferenc utcai foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ, vagy például Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje, amely során a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékén egybefüggő sétálóövezetet alakítottak ki, szabadidős lehetőségekkel kiegészítve.

,,Alázatosság és őszinteség a szakma, a kollégák, a partnerek és a megrendelők irányába. Ezek azok az erények, amelyek kezdetben megerősítették a VEMÉVSZER-t, később pedig a legnagyobbak közé emelték.(...) Ezek az értékek, amelyeket még az alapítóink fektettek le, a mai napig változatlanok" - nyilatkozta az ügyvezető a kiadvány lapjain, amikor a cég 30 éves sikertörténetéről kérdezték.

Dr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztőDr. Markovszky György, a díjazott LANTECH Kft. képviselői, Csicsics Tamás és felesége, és Balla Emőke, Napló főszerkesztő

Szintén a kamara és Napló által alapított "Év Vállalkozása Díjat" kisvállalati kategóriábanLANTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta meg, akik a számítástechnika, a hálózatépítés és a telekommunikáció területén szereztek elismertséget.

Dr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató SándorDr. Markovszky György, dr. Gelencsér András és Pató Sándor

A Pannon Egyetem és a kamara "Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díját" 2023-ban a Silver Frog Informatikai Kft. érdemelte ki, a díjat az alapító-ügyvezető Pató Sándor vette át.

Balogh Dóra
Kovács Bálint
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.