Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben

2023. november 15. 12:12
Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek.

Már ezen a héten elindulnak a munkák öt különböző helyszínen Veszprémben, ahol nagyfelületű utakat és járdákat újítják fel, közölte kedden Hegedűs Barbara alpolgármester a fejlesztési csomag bejelentéséről szóló sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a mostani 205 millió forintos beruházást a város saját forrásból valósítja meg, és elsősorban a képviselőkhöz eljuttatott lakossági igények szerint határoztak arról, hogy hova vonulnak ki a munkagépek.

A sajtótájékoztatón jelen volt a képviselőtestületből Csík Richárd, Halmay Gábor, Sótonyi Mónika és Strenner Zoltán is, ugyanis mind a négy képviselő körzete érintett a fejlesztésekben.

Az első öt helyszín, ahol a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek a Stromfeld, Orgona, Karacs, Egry utcák, ezeken járdafelújítás lesz, a Cholnoky utcában pedig parkolókat aszfaltoznak le még idén.

A munkák tavasszal tizenegy további területen folytatódnak és a tervek szerint 2024. május 15-ig mindenhol be is fejeződnek.

A teljes lista, hogy hol fejleszt az önkormányzat az alábbiakban tekinthető meg.

Mikszáth K. utca útfelújítás (Kodály Z. utca és Liszt F. utca között)
Kisréti utca vasúti átkelők közötti szakasza
Orgona utca járda felújítása
Lövőház utca járda felújítása (Füredi úttal párhuzamos szakaszon)
Madách utca járda felújítás
Stromfeld utca járda felújítása (textil áruház és mini KRESZ park között)
Megyeház tér burkolat felújítása
Karacs T. utca gyalogút felújítása
Cholnoky utca 25. előtti parkoló felújítása
Munkácsy utca 3. mögötti terület felújítása
Martonovics téri sportpálya burkolat felújítása
Csatári bekötőút szélesítésének felújítása, padka rendezése
Gyulafirátót, Szőlőhegy utca felújítása
Egry ltp. 25 - 41. előtti járda felújítása
Endrődi utcai garázsok melletti lépcső felújítása
Haszkovó utca 13. melletti járda felújítása

 

vehir.hu
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.