Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Új logisztikai központot nyitott Veszprémben a Balluff

2023. november 17. 14:21
A négy korábbi helyi raktár összevonásával létrejött ötezer négyzetméteres logisztikai központ teljes és félautomata raktártechnológiai rendszereivel sokkal hatékonyabbá válik a termékkiszolgálás a régióban.

Az érzékelő- és automatizálási specialista cég ezzel egy fontos lépést tett saját globális gyártási és logisztikai hálózatának megerősítése felé: mind a korábbi kínai Chengduban történt termelésbővítés, mind a mexikói Aguascalientesben nyílt új sorozatgyártó üzem, mind a veszprémi beruházás azt a célt szolgálja, hogy rugalmasabbá váljanak a globális ellátási láncok és rövidüljenek a szállítási idők a három fő régióban, Amerikában, Európában és Ázsiában.

Ehhez persze az is kellett, hogy a veszprémi telephely jelentős eredményeket könyvelhetett el közel 35 éves fennállása alatt – hangsúlyozta Ötvös Tamás, a Balluff-Elektronika Kft. ügyvezetője a csütörtöki ünnepélyes megnyitón. A cég 1989-ben az első nyugat-európai beruházó volt Veszprémben, azóta folyamatos növekedés és változás jellemezte tevékenységüket. A veszprémi mára a Balluff második legnagyobb fejlesztési bázisa mintegy 1000 foglalkoztatottal, a három sorozatgyártó telephely közül pedig a legnagyobbá fejlődött: évente több mint 4,2 millió érzékelőt, azonosítási megoldást, ipari kommunikációs és hálózattechnikai komponenst gyártanak le Veszprémben és Csetényben. Utóbbi telephely létrejöttére különösen büszkék, hiszen újdonságnak számított akkoriban egy kistelepülésen gyárat létrehozni, s tulajdonképpen ennek a befektetésnek köszönhető, hogy ma meg merték lépni a logisztikai központ felépítését.

„Ezt a központot a jövőnek építettük, azért, hogy a nemzetközi logisztikai hálózatban minél hatékonyabban láthassuk el alapanyagokkal és késztermékekkel Európát és a távolabbi kontinenseket is. Az sem titok, hogy a gazdasági, munkaerőpiaci hatásoknak is meg kell felelni: az automata és félautomata rendszerekkel a munkaerőt is tudjuk pótolni” – emelte ki az ügyvezető.

Az 5000 négyzetméteres csarnokban egy teljesen automatizált kisdobozos tárolási rendszer és egy új, szűkfolyosós raktárrendszer is helyet kapott, előbbi az alkatrészek és félkész termékek számára szolgál, míg utóbbi a raklapok és a hosszú áruk számára. Ezzel a megoldással a tárolási sűrűség és a sebesség is nőtt.

Hondo Santos, a Balluff Gmbh. logisztikai vezetője elmondta, a logisztika sokat változott cégüknél: 22 évig lényegében úgy szállították ide a az alkatrészeket az építésre, majd tovább, idővel viszont Veszprémre helyezték a fókuszt, s ma már a kelet-európai régiót és Ázsiát is innen szolgálják ki.

Frank NonnenmannFrank Nonnenmann

Frank Nonnenmann, a Balluff Gmbh ügyvezető igazgatója és az ellátási lánc vezetője szerint cégül letette a voksát Veszprém mellett, a beruházás tehát a lokációt is fejleszti. Emellett egy sikeres pilot projektről is beszélhetünk, hiszen az érzékelők gyártásában már élen járnak, de a jövőben szeretnék a logisztikai tevékenységüket is erősíteni az egész világon annak érdekében, hogy az egyes régiókban minél gyorsabban juttathassák el a termékeiket.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a mostani beruházás – s egyáltalán a Balluff veszprémi jelenléte – nemcsak a cég, Veszprém életében is fontos mérföldkő. Hihetetlen bátor döntés volt 1989-ben egy családi vállalkozás részéről egy formálódó világrendű országba befektetni, arra pedig talán még ők se mertek gondolni, hogy egyszer majd nemcsak gyártó, de kutató-fejlesztő tevékenységet is fognak itt végezni a munkatársaik, valamint a logisztikában is élen járnak. A Balluff azonban mindig úttörő volt: megágyaztak a többi multinak is, hogy a térségben terjeszkedjenek, a veszprémi menedzsment felkészültsége pedig most lehetőséget adott arra is, hogy új szintet lépjenek.

A fejlődés egyébként továbbra sem áll meg a városban: több terv is van a veszprémi gyár szerepének, stabilitásának, jövőképének megerősítésére, illetve a munkatársak komfortérzetének növelésére.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.